Print this page

Na ministerstvo vnútra prichádza známa hovorkyňa z ministerstva zdravotníctva Foto: MZ SR

Novou riaditeľku tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra a hovorkyňou ministerstva vnútra bude od 1. mája dlhoročná hovorkyňa a šéfka komunikácie ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

„Zdravotníctvo je oblasť, ktorá ma nesmierne baví a bola mojou prirodzenou súčasťou. Po takmer 6-tich rokoch na ministerstve zdravotníctva som sa rozhodla pre zmenu, na ktorú sa teším a verím, že budem svojou prácou pre rezort vnútra prínosom,“ povedala pre Omediach.com Eliášová.

„Všetkým v sektore zdravotníctva vrátane lekárov, sestier a ďalších zdravotníckych pracovníkov budem naďalej veľmi držať palce a už na diaľku sledovať dianie. Máme v našej krajine špičkových odborníkov a verím, že budú napríklad aj vďaka prelomovým reformám, ktoré sa nám podarilo presadiť, a tiež vďaka investíciám z Plánu obnovy a odolnosti čoskoro pracovať v adekvátnych podmienkach, aké si zaslúžia a pacienti budú dostávať kvalitnú a včasnú zdravotnú starostlivosť, čím sa podarí zachrániť viac ľudských životov. Všetkým kolegom na ministerstve zdravotníctva zároveň želám všetko dobré a ďakujem za roky, ktoré sme spolu bojovali za lepšie zdravotníctvo – ako sa hovorí v dobrom aj zlom a zvládli sme úspechy aj pády a nesmierne náročné dva roky pandémie. Ďakujem za všetko,“ dodala dlhoročná hovorkyňa z ministerstva.

Šéfkou tlačového oddelenia a hovorkyňou ministerstva vnútra bola od nástupu ministra Romana Mikulca Barbara Túrosová. Tá sa vo februári tohto roka rozhodla na vlastnú žiadosť z ministerstva odísť „z dôvodu pretrvávajúcich rozdielnych pohľadov na spôsob a mieru komunikácie.“ Po jej odchode jej pozíciu zastávala Soňa Valášiková, ktorá sa vracia do Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH), kde pôsobila ako hovorkyňa od roku 2018. „Chcem sa vrátiť k zdravotníctvu, práca pre NÚSCH je mojou srdcovkou, od mája sa vraciam na moje pôvodné pracovisko, kde som bola viac ako 4 roky,“ povedala Valášiková pre Omediach.com. Valášiková bola v minulosti hovorkyňou Národného centra zdravotníckych informácií a Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a predtým pôsobila vo viacerých médiách.

Odporúčame aj: Bývalá hovorkyňa ministerstva vnútra ostala v štátnej správe

Zuzana Eliášová pôsobila na ministerstve zdravotníctva od roku 2017. Najprv ako hovorkyňa, neskôr bola poverená riadením Komunikačného odboru MZ. Eliášová sa zdravotníctvu venovala roky ako redaktorka spravodajstva televízie Markíza, niekoľko rokov bola hovorkyňou ČSOB a pôsobila aj ako hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave.

Novou hovorkyňou ministerstva zdravotníctva bude bývalá redaktorka SITA Petra Lániková, ktorá od 1. februára tohto roka pôsobí ako hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave. O jej nástupe na ministerstvo informovala podľa Stratégií Eliášová na svojom facebookovom profile.