Print this page

Asociácia public relations Slovenskej republiky má novú výkonnú riaditeľku (FOTO) Foto: APRSR

Asociácia public relations Slovenskej republiky (APRSR) má novú posilu vedenia a jej chod zastrešuje Katarína Tešla, ktorá prevzala aj organizáciu prestížneho ocenenia PROKOP a ďalšie aktivity asociácie.

„Teší ma, že sa naša asociácia rozrastá o ďalšieho platného člena tímu. Našou úlohou v rámci branže je udávať tone of voice komunikácie, sledovať a implementovať trendy, dohliadať na procesy a transparentnosť celkového fungovania PR, či nadväzovať spolupráce naprieč kreatívnym priemyslom, s univerzitami , NGOs. Veríme, že spolu s posilou Katky Tešla, ktorá má dlhoročné skúsenosti v oblasti PR a brand pozicioningu, sa nám spoločne podarí nájsť a využiť príležitosti pre naše ešte výraznejšie etablovanie, rast a rovnako tak zviditeľnenie slovenského PR,“ hovorí prezidentka APRSR a Managing Director SKPR STRATEGIES Soňa Lexmanová.

„Keďže oblasť komunikácie a PR je pre mňa mimoriadne blízka, som veľmi vďačná, že môžem byť súčasťou organizácie, akou je práve APRSR. Mojou ambíciou je prispievať k rozvoju public relations a spolupodieľať sa nad kultiváciou komunikácie. Práve v čase, keď Slovenskom rezonujú rôzne zavádzajúce informácie a ich dôveryhodnosť je pod čoraz väčším tlakom, je dôležitosť komunikácie a posilňovanie tohto odvetvia nesmierne dôležitá,“ uviedla Katarína Tešla, výkonná riaditeľka APRSR.

Katarína Tešla sa dlhodobo pohybuje vo svete marketingu a public relations a skúsenosti z brandže ďalej rozvíja aj ako manažérka komunikácie a PR v spoločnosti Zoznam, konkrétne pre portál Kariéra.sk. Predtým pôsobila v spoločnosti Profesia, kde okrem externej komunikácie mala na starosti aj produkty, analýzy a podujatia, zároveň koordinovala aktivity na zahraničnom trhu. Ako projektová manažérka v bankovom prostredí mala možnosť podieľať sa na projektoch, inováciách a riadení komunikačných kampaní, kde bola členkou integračného tímu a mala na starosti projekty marketingu a komunikácie v UniCredit Bank. Aktívna bola aj v médiách, kde prispievala svojimi článkami napríklad pre Aktuality.sk alebo magazín EMMA.

APRSR je členom medzinárodnej organizácie ICCO a tvorí ju 18 členských agentúr a 5 členov Prezídia. Cieľom Asociácie public relations Slovenskej republiky je prispievať k rozvoju public relations na Slovensku, zastupovať záujmy jej členov, edukovať odbornú verejnosť a klientov, kultivovať služby v rámci PR na Slovensku. Medzi hlavné ciele organizácie patrí aj posilňovanie postavenia tohto odvetvia na trhu. Asociácia pravidelne organizuje aj prestížne ocenenie PROKOP, ktoré každý rok prináša najlepšie PR projekty na Slovensku.