Print this page

Kampaň s hranolmi s kravatou pokračovala na polícii

Mladý kandidát na poslanca do Žilinského samosprávneho kraja do svojej kampane s hranolmi zatiahol aj políciu. Iniciatívne, pár dní pred voľbami, sa dostavil na políciu zaplatiť pokutu.

 


Hranoly s červenou kravatou sa pred niekoľkými dňami objavili na frekventovaných miestach v Žiline. Mestská polícia hranoly odstránila a začala pátrať po osobe, ktorá ich osadila. Martin Kapitulík, kandidát na poslanca žilinského VÚC, sa k ním prihlásil svojim predvolebným videom.
Dnes v kampani pokračoval – návštevou polície.

 Odporúčame aj: Za hranolmi s červenou kravatoou je politická kampaň

„Dnes som sa dostavil na Mestskú políciu zaplatiť pokutu za umiestnenie hranolov s červenými kravatami na verejnom priestranstve v Žiline. Na moje prekvapenie, žiadna pokuta ma nečakala, polícia zmenila názor a riešila spáchaný priestupok iba dohovorom," napísal dnes na svojom verejnom profile na Facebooku Martin Kapitulík a odfotil sa s dokladom o priestupku aj s hranolmi priamo pred políciou.

Foto: Archív MK

„Ja som hranoly v Žiline neumiestnil, ale úplne sa stotožňujem s myšlienkou, ktorú stelesňujú. Preto som sa dnes dostavil na políciu so zámerom zaplatiť pokutu, ktorá podľa zverejnených informácií čaká na ich autora za užívanie verejného priestranstva bez súhlasu Mesta Žilina," napísal vo vyhlásení na Žilinadnes.sk.

Keďže, ako tvrdí, ho oslovilo veľké množstvo ľudí, ktorých názor je podobný, rozhodol sa oficiálne požiadať Mesto Žilina o prenájom verejného priestranstva za účelom umiestnenia Hranolov s červenými kravatami na Mariánskom námestí dňa 6. novembra 2013, v čase od 10:00 do 13:00. „Verím, že mi Mesto Žilina takúto formu verejného prejavu umožní," napísal Kapitulík.

Hranoly podľa neho symbolizujú typického väčšinového poslanca Žilinského samosprávneho kraja. "Niektorí ste o ňom počuli, niektorí ho dokonca aj videli a poniektorí ho aj volili. ... Stojí tam, kde ho postavia, sedí tam, kde ho posadia, hlasuje tak, ako mu povedia," hovorí Kapitulík aj vo svojom spote.