Print this page

Vrtieť psom a Made in Media hľadajú Hubu roka Foto: Omediach.com

Zhodnotiť komunikáciu politikov, od ktorej sa odvíja ich úspech či neúspech, je ambíciou ceny Huba roka 2013 pre najlepšie komunikujúceho politika Slovenska.

 

 


Cenu spoločne vyhlasuje Vrtieť psom, pôvodne anonymný blog, hodnotiaci politikov a dnes už agentúra, ktorá ponúka politikom služby. A agentúra Made in Media Zuzany Tichej a Jany Matovičovej, ktorá organizovala vyhlásenie výsledkov Hovorcu roka 2013.


Agentúra Vrtieť psom v prvej fáze súťaže oslovila novinárov - z hlavných elektronických, printových a internetových médií - kde ich žiada, aby poslali svojich troch favoritov na najlepšieho komunikátora – ktorý by mal dostať "Zlatú Hubu roka", druhý v poradí Striebornú a tretí Bronzovú. Novinári majú vyberať spomedzi týchto politikov: prezident, predseda vlády, členovia vlády, poslanci Národnej rady SR, predsedovia VÚC, primátori a starostovia obcí a miest.

Môžu navrhnúť aj najhoršieho, na ktorého čaká Muchotrávka roka. „Pri hlasovaní o Muchotrávke roka 2013 pomenujte jedného politika, ktorého komunikácia je najväčšia pohroma," píše Vrtieť psom.

Hlasuje sa do 6. decembra. Ceny chcú organizátori odovzdať pred Vianocami 19. decembra v kaviarni Sherz v Bratislave.

Vrtieť psom bol pôvodne anonymný blog, ktorý hodnotil vystupovanie politikov. Po niekoľkých mesiacoch Omédiách.com odhalilo, že za ním je Radovan Choleva, ktorý to potvrdil s tým, že blogy píše aj jeden "aktívny novinár." Jeho meno vtedy neprezradil. V lete založili agentúru Vrtieť psom.

Dnes za Vrtieť psom stojí okrem Cholevu aj Michal Hlaváč, dlhoročný novinár a bývalý zástupca šéfredaktora Plus 7 dní. Ktorý je zároveň aj spoluautorom blogu.  

Viac na: Vrtieť psom končia s aktívnym blogovaním, chcú radiť politikom

Choleva začínal v agentúre TASR a neskôr pôsobil ako vedúci tlačového oddelenia bratislavskej župy, komunikačný poradca starostky Starého Mesta a šéf tlačového oddelenia SDKÚ-DS.