Print this page

Do kampane za Fica sa zapojili Gašparovič, Schuster aj Kováč Archívne foto: bnm.sk

Do kampane za Fica sa zapojili aj doterajší prezidenti SR „Sme presvedčení, že Slovensko potrebuje v tomto čase na svojom čele skúseného a medzinárodne akceptovaného politika, tvrdia v spoločnom vyhlásení všetci doterajší prezidenti SR.

Tlačové oddelenia Kancelárie prezidenta SR dnes vydalo neobvyklé vyhlásenie, pod ktorým je podpísaný nielen aktuálny prezident Ivan Gašparovič, ale aj jeho predchodcovia Michal Kováč a Rudolf Schuster. V ňom nepriamo odporúčajú koho voliť v blížiacom sa druhom kole prezidentských volieb. Hoci meno vo vyhlásení nepadlo, viackrát v ňom zdôrazňujú, že nový prezident by mal mať skúsenosti z politického života. Všetci traja boli pred nástupom do funkcie členmi politických strán.

Vyhlásenie prezidentov SR Ivana Gašparoviča, Rudolfa Schustera a Michala Kováča k voľbám:

Pozorne sledujeme priebeh tohtoročných prezidentských volieb na Slovensku. Rešpektujeme rozhodnutie voličov v prvom kole a veríme, že občania využijú 29. marca 2014 svoje volebné právo ešte vo väčšej miere a demokraticky rozhodnú o novej hlave štátu.

Pri výkone prezidentskej funkcie sme museli často čeliť situáciám, pri riešení ktorých sa preukázali ako nevyhnutné skúsenosti z politického života a medzinárodné kontakty. Je zrejmé, že pred podobné komplikované situácie bude postavená aj nová hlava štátu. Obzvlášť v dnešnej neistej a komplikovanej dobe, keď vidíme pokusy o narúšanie sociálneho zmieru, štiepenie politickej scény a nástup neštandardných a extrémnych síl, či hroziaci vojnový konflikt na Ukrajine. Sme preto presvedčení, že Slovensko potrebuje v tomto čase na svojom čele skúseného a medzinárodne akceptovaného politika.