Print this page

Pozrite si unikátne fotopríbehy malých hrdinov

Samko z Huncoviec sa štyri roky liečil na onkológii a rodina prešla ťažkou skúškou. Prvá fotografia je z roku 2011, keď jemu a jeho rodine bolo naozaj ťažko a druhá z roku 2014, keď všetci dúfajú, že má to najhoršie už za sebou. Kampaň nadácie tvoria len fotografie tvárí detí „pred" a „po".

 

 

Nadácia Dobrý anjel cez fotografie detí s onkologickými chorobami ukázala, že má zmysel pomáhať chorým deťom a ich rodinám.

„Nedokážeme liečiť, ale dokážeme pomôcť deťom a ich rodičom lepšie zvládnuť boj so zákernou chorobou. Za osem rokov sme boli svedkami mnohých víťazstiev. Aj toto sú deti, ktorým Dobrí anjeli pomohli poraziť rakovinu," oznamuje nadácia.

Alžbetka z Bratislavy porazila zriedkavý druh leukémie. Cez blog jej Dobrý anjel hľadal darcu kostnej drene. Nakoniec sa darca našiel v zahraničí.


Laura zo Žarnovice sa dlhodobo liečila na nádor v brušku. Absolvovala niekoľko zložitých operácií a náročnú liečbu. Rodina neustále cestovala za špecialistami a počas liečby Laure a jej mame veľmi chýbal aj Laurin starší braček. Dnes sú všetci spolu a veľmi sa tomu tešia.


Ninku z Kálnice je dievčatko, ktorej mama ostala na dve deti dlho sama, dvakrát porazila rakovinu. Dnes ju už našťastie viac zaujíma móda ako nejaké lieky.

 


Miuška z Košíc si už raz liečbou rakoviny prešla. Nádor ju pripravil o obličku. Choroba sa vrátila a náročná liečba ju čaká opäť. Milujúca mamka pre svoju dcérku urobí všetko. 24-ročná vdova by však neustále cestovanie a náročnú liečbu bez pomoci blízkych a Dobrých anjelov nezvládla.

Príbehy ďalších detí aj možnosť ako pomôcť nájdete na stránke Dobrého anjela.

DOBRÝ ANJEL je nadácia, ktorá pomáha pravidelnými mesačnými finančnými príspevkami rodinám s deťmi, kde otec, mama alebo dieťa trpí na rakovinu alebo dieťa trpí na inú zákernú chorobu, ako napríklad detskú mozgovú obrnu, cystickú fibrózu, chronické zlyhanie obličiek, svalovú dystrofiu typu Duchenne alebo Downov syndróm a kde táto choroba dostala rodinu do finančnej núdze.