Print this page

Trubač kandiduje za Smer Foto: Archív MT

Niekoľko dní pred voľbami bude Marek Trubač radiť v kampani na obrazovke TV JOJ.

 

 

Hovorca bývalého prezidenta Ivana Gašparoviča už má novú prácu, aj sa politicky angažuje. Marek Trubač je PR manažérom podnikateľa Juraja Širokého a v blížiacich sa komunálnych voľbách kandiduje za poslanca do Mestského zastupiteľstva v Pezinku za stranu Smer-SD.

Odporúčame aj: Novinári na kandidátkach: Primátorom chce byť aj bývalý redaktor Markízy

Trubač bol hovorcom prezidenta obe Gašparovičove volebné obdobia – od roku 2004 do 2014. Počas svojho pôsobenia získal cenu Hovorca roka aj neslávnu hovorcovskú malinu. Predtým pôsobil ako novinár vo viacerých médiách, napríklad v už zaniknutých televíziách VTV a TV Luna a naposledy v TA3.

Aj Gašparovič mal blízko k Smeru. V prezidentskej kampani otvorene podporil kandidáta Smeru-SD premiéra Roberta Fica. 

Odporúčame aj: Marek Trubač má novú prácu

Len pár týždňov pred komunálnymi voľbami sa Trubač objaví aj na obrazovke televízie JOJ. Nie v čase vyčlenenom na kampaň, ale ako hosťujúci herec v seriáli Panelák, kde bude radiť v kampani na starostu mafiánovi Maslákovi, ktorého hrá Ján Koleník.

„Marek Trubač stvárnil samého seba. Maslák si ho privolal na pomoc kvôli rozbehnutej starostovskej kampani. Ako bývalý hovorca mu dal niekoľko profesionálnych rád," povedala pre topky.sk PR manažérka JOJ Katarína Gajdošíková.