Print this page

Krajina záchrancov je najlepšou zdravotníckou kampaňou sveta Foto: Seesame

Vzdelávacia kampaň o prvej pomoci Krajina záchrancov získala ocenenie Global SABRE Awards 2014 v kategórii Healthcare/Pharmaceuticals.

Krajina záchrancov uspela v konkurencii 5 000 nominácií a prebojovala sa medzi 50 najlepších komunikačných kampaní sveta, informuje agentúra SEESAME Communication Experts, ktorá prebrala ocenenie v Miami agentúra spolu s klientom spoločnosťou Pfizer.

Kampaň ktorá odštartovala vo februári 2013, integruje web, e-learning a praktické nácviky a prebiehala vo viac ako 50 školiacich centrách na Slovensku. Jej cieľom je zlepšiť žalostný postoj Slovákov k poskytovaniu prvej pomoci. „Aj keď väčšina ľudí o sebe tvrdí, že prvú pomoc ovláda, reálne ju poskytuje iba asi 5 % ľudí," tvrdí Viliam Dobiáš, prezident Slovenského Červeného kríža a odborný garant Krajiny záchrancov. „Bolo načase s tým niečo robiť a som rád, že som sa toho dožil. Veľmi ma teší, že kampaň mení veci doma a získava uznanie aj v zahraničí."

Krajina záchrancov uspela na SABRE tento rok už druhýkrát. Najprv v regionálnom kole SABRE Awards EMEA získala ocenenie za najlepšiu kampaň strednej východnej Európy a včera si odniesla hlavnú cenu Global SABRE Award v kategórii Healthcare/Pharmaceuticals. Tento rok ide zároveň o jedinú cenu Global SABRE pre Slovensko.

Partnermi kampane sú okrem generálneho partnera Pfizer aj Slovenský Červený kríž, Falck a Kancelária Svetovej zdravotníckej organizácie na Slovensku.

SABRE znamená Superiority Achieved in Branding, Reputation and Engagement. Každoročne ho najlepším komunikačným kampaniam udeľuje prestížny časopis Holmes Report.