Print this page

Hvorecký: Stránka Pôjdeme.sk zneužila moje meno na reklamu a kampaň Reprofoto: hvorecky.sk

Na webe sa objavila stránka Pôjdeme.sk, ktorá je zrejme reakciou na stránku Nejdeme.sk.

 


Podobne ako na stránke nejdeme.sk, ktorú spustili zástupcovia LBTI komunity, aj na stránke pôjdeme.sk sú citáty osobností, ktoré hovoria, že pôjdu k referendu. Citáty Jána Filca, Tomáša Bela a Daniela Dabla sú prebraté z webu HNonline.sk. Na stránke je aj citát spisovateľa Michala Hvoreckého, ako zdroj je uvedený Facebook.

 

Odporúčame aj: Fialová, Stanke, Roth pred referendom na nejdeme.sk

„Myslím si, že je lepšie ísť hlasovať proti trom otázkam. Masívne nie od slovenskej spoločnosti by malo oveľa väčší účinok ako väčšinová pasivita. Toto trojité nie by sa nedalo ignorovať," cituje stránka Hvoreckého.

Hvorecký so zverejnením jeho citátu na stránke, ktorá slúži na propagáciu referenda, nesúhlasí a zverejnil k tomu vyhlásenie. „Bez môjho súhlasu a vedomia ukradli môj text a fotografke portrétnu fotku. To je dvojnásobné porušenie autorského zákona ako aj etického kódexu. Dištancujem sa od tejto neférovej a klamlivej kampane a žiadam stiahnutie svojho mena z akýchkoľvek materiálov s ňou spojených," napísal na svojom verejnom profile na Facebooku Hvorecký a zároveň píše, že kk referendu nepôjde. Pôvodne som plánoval hlasovať trikrát nie, ale pridávam sa k tým, ktorí toto ľudové hlasovanie bojkotujú ako nespravodlivé, zavádzajúce a celkom zbytočné," píše.

Stránka nemá autorov, v zdrojovom kóde stránky je odkaz na FB stránku Aliancie za rodinu. "Tvári sa to ako občianska iniciatíva, akurát tvorcovia v zdrojovom kóde stránky akosi pozabudli odkaz na FB stránku Aliancia za rodinu," povedal pre Omédiách.com Peter Hajdin, ktorý sa pozrel na zdrojový kód.

Zisťujeme, kto je za stránkou pojdeme.sk.

"Nevieme, kto je autorom webu pojdeme.sk. O tejto iniciatíve počujem prvýkrát. Momentálne vzniká mnoho občianskych iniciatív vystupujúcich za alebo proti referendu. V slobodnej občianskej spoločnosti nie je takéto správanie vôbec nezvyčajné," povedal pre Omédiách.com hovorca Aliancie za rodinu Anton Chromík.