Print this page

Vieme prví: Na Slovensko prichádza Starbucks Foto: Starbucks


Najväčšia sieť kaviarní na svete Starbucks prichádza na Slovensko skromne, ale predsa.

 

Hoci firma má už na Slovensku osem rokov zaregistrované viaceré ochranné známky, na Slovensku zatiaľ prevádzku nemá.

 

Starbucks Corporation je najväčší obchodný reťazec kaviarní na svete, pôvodom z mesta Seattle. Vznikol v roku 1971 a v súčasnosti vlastní viac ako 15 tisíc obchodov v 44 krajinách sveta.

Redakcii Omédiách.com sa podarilo vypátrať prvú prevádzku na Slovensku, ktorá sa chystá predávať kávu pod touto značkou. Nie je to však žiadna útulná kaviareň, nová kaviarnička na pešej zóne či aspoň kaviareň v nákupnom centre.

Foto: Omédiách.com


Starbucks prichádza na pumpu. Presne na tankovacie stanice Shell. Prvé avízo sme našli v bratislavskej Petržalke na Einsteinovej ulici. Káva sa podľa informácií Omédiách.com začne predávať už v najbližších dňoch a má sa objaviť aj na ďalších pumpách Shell.

Aktualizácia: 30 júna pribudli už na viacerých pumpách automaty. Napríklad na pumpe Shell Panónskej ceste aj na Einstejnovej ulici v Bratislave.

Foto: Omédiách.com

Príchod značky Starbucks na Slovensko pre Omédiách.com potvrdil zástupca partnerskej spoločnosti, ktorá značku zastupuje na Slovensku. "Spoločnosť Selecta ako exkluzívny obchodný partner spoločnosti Starbucks prináša na čerpacie stanice Shell Slovensko koncept „Starbucks on the go". Ide o kávový koncept zahŕňajuci exkluzívny automat na kávu, prémiovú kávu Starbucks a prvotriedne služby od spoločnosti Selecta," povedal povedal pre Omédiách.com Radoslav Bosák zo spoločnosti Selecta. Pôjde o test, ktorý sa týka len vybraných čerpacích staníc spoločnosti Shell na Slovensku. "Na piatich staniciach nahradíme súčasný samoobslužný kávový koncept deli2go novým Starbucks on the go," povedal Bosák.

Značka Starbucks je fenomén. Nie je to len káva, ale aj prostredie kaviarní a ďalší tovar, ktorý je so značkou spojený. Starbucks predáva mnoho druhov hotových káv, espresa, rozličné druhy ďalších horúcich a studených nápojov, kávové zrná, zákusky ku káve a reklamné predmety. Na Slovensko prichádzajú zatiaľ len automaty.

Sledujte nás na Facebooku a Twitteri. Neujdú vám novinky zo sveta a zákulisia médií, reklamy a marketingu.