Print this page

Nový diel Hviezdnych vojen možno zlomí rekord v tržbách Foto: starwars.com

Siedmy diel filmovej série Hviezdne vojny podľa očakávania dosiahol nový rekord v tržbách za premiérový víkend v severoamerických kinách, keď v USA a Kanade zarobil 238 miliónov dolárov.

 

 

Informovala o tom spoločnosť Walt Disney. Celosvetovo sa počas víkendu predali vstupenky na kultový film za zhruba 517 miliónov dolárov.

Snímka Star Wars: Sila sa prebúdza od režiséra JJ Abramsa porazila vo víkendových tržbách v Severnej Amerike film Jurský svet s jeho doterajším rekordom 208,8 milióna dolárov z tohtoročného júna.

Na celosvetovej úrovni nový diel Hviezdnych vojen na víkendový rekord nedosiahol. Ten stále drží Jurský svet s 524,9 milióna dolárov.

Snímka má podľa odborníkov aj na to, aby sa aspoň priblížil filmom, ktoré sú na prvých miestach rebríčka celkových tržieb. Tie doteraz patria dvom filmom režiséra Jamesa Camerona: Avatar zarobil 2,8 miliardy dolárov, zatiaľ čo Titanic 2,2 miliardy USD.

Film Star Wars: Sila sa prebúdza sa v pondelok najprv dostal do amerických kín a v stredu sa začal premietať aj v ďalších častiach sveta.

K enormnému záujmu divákov, ktorí stáli rady na vstupenky pri pokladniciach od Jakarty až po Paríž, prispel zrejme aj fakt, že sa producentom podarilo udržať príbeh filmu do poslednej chvíle v tajnosti. Médiá začali po premiére písať väčšinou pozitívne recenzie, čo zrejme nahnalo do kín ďalších divákov.