Print this page

Neposlušná kampaň s červenými teniskami Pavla Freša Foto: SDKÚ

Červené tenisky predsedu SDKÚ sa z diskusii preniesli aj na inzerciu, dokonca boli aj voľbách.

 

 

 

Predseda SDKÚ Pavol Frešo pred voľbami zaujal. Keď už ničím iným, tak červenými mohutnými teniskami s bielou podrážkou, v ktorých obehol všetky televízne debaty a nemohol si ich nevšimnúť žiaden divák.

Reprofoto: RTVS

Predseda SDKÚ v debatách, kde si každý diskutér strážil pridelený čas, na ne aj sám upozorňoval. „Mal som úraz chrbta a v iných topánkach by som nevydržal tak dlho stáť," vysvetľoval. Alebo, že iné v jeho veľkosti nezohnal. Topánky, ku ktorým mal aj červenú kravatu, sa stali hitom na sociálnej sieti - hitom bez posolstva, len s posmeškami.

Foto: Omédiách.com

 

S červenými topánkami prišiel aj voliť a na obuv predsedu upozorňovala aj samotná strana SDKÚ na Facebooku. Tenisky komentoval Frešo aj vo volebnej miestnosti.

 

To, aký mali zmysel sa ukázalo cez moratórium v deň volieb, keď je politická reklama zakázaná. Na webe ale aj v printe sa objavila rozsiahla inzercia, kde namiesto Freša boli obrovské Frešove tenisky s nápisom "Zajtrajšok začína už dnes" v slovenčine aj angličtine.

 

Strana sa ku kampani, ktorá sa objavila napríklad na stránkach Plus Jeden Deň aj po voľbách, neprihlásila. Na otázky neodpovedala.

SDKÚ vo voľbách skončila s výsledkom 0,26 percent. Červené tenisky nepomohli.