Print this page

Hovorcu na ministerstve nahradila jeho manželka P.S.Maťašovská/Hovorcaroka.sk

Obaja začínali ako novinári, v rovnakom čase moderovali hlavné politické diskusie a teraz sú obaja hovorcovia, každý za inú politickú stranu a na inom ministerstve.

 


Bývalý redaktor SRo a STV Maroš Stano bol za bývalej vlády šéfom tlačového oddelenia a hovorcom na ministerstve životného prostredia. Po voľbách odišiel spolu s ministrom Petrom Žigom (Smer) na ministerstvo hospodárstva, kde je novým šéfom tlačového oddelenia aj hovorcom.

 

M.Stano/Hovorcaroka.skNa jeho miesto na ministerstvo životného prostredia príde jeho manželka Petra Stano Maťašovská, ministrom je László Solymos (Most-Híd).

Maroš Stano pracoval ako redaktor a moderátor v Slovenskom rozhlase, päť rokov bol v Slovenskej televízii, kde istý čas moderoval O 5 minút 12 a pôsobil aj v TA3.

Petra Stano Maťašovská začínala v TASR, neskôr bola v SRo, kde okrem iného moderovala hlavnú diskusnú reláciu Sobotné dialógy. Pôsobila aj v TA3 a Hospodárskych novinách. Posledné 4 roky bola hovorkyňou Univerzitnej nemocnice v Bratislave.

Odporúčame aj: Bývalý novinár a zakladateľ Vrtieť psom ide šéfovať na ministerstvo

Manželia budú hovoriť síce za jednu vládu, ale každý za inú politickú stranu.

Z.Eliášova, hovorcaroka.sk„Práca v nemocnici ma napĺňala, bola nesmierne zaujímavá, aj keď náročná. Ale je čas posunúť sa ďalej. Rozhodla sa prijať ponuku ministra," povedala Petra Stano Maťašovská.

„S manželom pôsobíme často v rovnakej pozícii. V práci sme sa aj spoznali, a roky sa naše pracovné kroky stretávajú a prelínajú. Tak terraz to bude takto. Túto práca vnímam čisto ako profesionálnu záležitosť," dodala.

Na jej pozíciu v Univerzitnej nemocnici prichádza bývalá redaktorka Markízy Zuzana Eliášová, ktorá je v súčasnosti hovorkyňou v ČSOB.

 

 

 

Zmeny na ďalších ministerstvách: