Print this page

Bývalá Markizáčka vymenila hovorcovskú stoličku

Miriam Žiaková mení prácu.

 


Miriam Žiaková ako jedna z mála vládnych hovorcov bola za predchádzajúcej Ficovej vlády hovorkyňou ministerstva hospodárstva a zároveň hovorkyňou Fondu národného majetku.
Po voľbách a výmene ministra z ministerstva hospodárstva odišla. Od apríla je hovorkyňou Jadrovej a vyraďovacej spoločnosti.

Novým hovorcom ministerstva hospodárstva je Maroš Stano, bývalý redaktor RTVS, ktorý bol za predchádzajúcej vlády hovorcom ministerstva životného prostredia.

 

Miriam Žiaková začínala ako novinárka najprv v Rádiu Beta. Od roku 1999 do roku 2006 pracovala v TV Markíza ako redaktorka spravodajstva a moderátorka nočných správ, neskôr vedúca vydania. Od roku 2006 do 2008 pracovala v Slovenskej televízii - ako vedúca vydania, zástupkyňa šéfredaktora Hlavnej redakcie spravodajstva, športu a publicistiky, a ako vedúca útvaru komunikácie STV. Od roku 2008 do roku 2010 bola šéfredaktorka týždenníka Markíza.

V rokoch 2010 až 2012 pracovala na ministerstve školstva ako riaditeľka odboru masmediálnej politiky a súčasne hovorkyňa. Neskôr pracovala na Ministerstve vnútra a prezídiu Hasičského a záchranného zboru. Od júna 2013 do júla 2014 pôsobila ako šéfredaktorka webu Slovenského futbalového zväzu a vedúca protokolu.

NIektoré zmeny na ministerstvách: