Print this page

Ruská armáda otvára oproti ambasáde USA propagačný obchod Foto: Armija Rossii

 

Ruská propaganda pokračuje otvorením nového obchodného reťazca. Špeciálny propagačný obchod ruskej armády dnes slávnostne otvára velenia ruských ozbrojených síl priamo oproti veľvyslanectvu USA v Moskve.

 

 

Nový obchod Armáda Ruska sa má stať centrom vlastenecky orientovanej mládeže. Predávať sa bude nielen tradičná armádna výstroj, ale aj módne doplnky vrátane modelov hodiniek nazvaných podľa obávanej ruskej tajnej služby Smerš.

Foto: Armija Rossii

Sortiment obchodu s názvom Ruská armáda má podľa agentúry Interfax cez 200 položiek, z ktorých si môžu vyberať vojaci, branci aj civilisti. Okrem doplnkov k armádnej uniforme sa ponúka aj celá módna rada nazvaná Zdvorilí ľudia (Vežlivyje ljudi), čo bolo v roku 2014 označenie pre ruských vojakov okupujúcich ukrajinský Krym. Obchod nezabudol ani na vojenský odev a hračky pre deti. Vo výbave sú vojenské topánky, šatky, čiapky s hviezdičkami, ale aj atrapy granátov a zbrane.

Foto: Armija Rossii

Zriaďovatelia očakávajú veľký záujem o hodinky s dizajnom 40-tých rokov minulého storočia nazvané Smerš. Názov odkazuje na obávanú sovietsku vojenskú kontrarozviedku z druhej svetovej vojny, ktorá má podľa historikov na svedomí desiatky, možno stovky tisíc ľudských životov.

Foto: Armija Rossii

Obchodná organizácia ruského ministerstva obrany Vojentorg chce do konca roka podobné obchody otvoriť ešte v Petrohrade, Novosibirsku, Soči, Kaliningrade alebo v Sevastopole na anektovanom Kryme.