Donald Trump si ukradol do kampane ďalšiu pieseň

Gitarista legendárnej britskej hudobnej skupiny Queen Brian May požiadal republikánskeho kandidáta na amerického prezidenta Donalda Trumpa, aby prestal používať piesne skupiny vo svojej volebnej kampani.

Na obrazovkách americkej televízie sa Trump v utorok objavil za sprievodu skladby skupiny "We are The Champions", ktorá sa často používa aj ako istý druh športovej hymny. May na svojom webe uviedol, že po Trumpovom vystúpení dostal "lavínu sťažností" od fanúšikov.

"Nie je to oficiálne vyjadrenie skupiny Queen, ale môžem potvrdiť, že o povolenie s používaním našich piesní sa ani nežiadalo, ani nebolo poskytnuté," povedal gitarista a dodal, že sa poradí s právnikmi, aké ďalšie kroky má podniknúť, aby sa nič podobné neopakovalo. Bez ohľadu na Trumpov program skupina bola vždy proti používaniu svojej hudby na politické účely.

Odporúčame aj: Miliardár Trump ukradol do kampane pieseň Adele

Skupina Queen je ďalšia v rade skupín a interpretov, ktorí si neželajú, aby ich diela používal kontroverzný americký miliardár. Rolling Stones, REM, Adele a Neil Young požiadali Trumpa, aby prestal siahať po ich skladbách.