Print this page

Erik Tomáš radil riaditeľovi Čistého dňa ako na novinárov Reprofoto JOJ

 Minulý týždeň mal riaditeľ Čistého dňa zvláštnu tlačovú besedu. Pôvodne na nej mal reagovať na otázky týkajúceho sa diania v resocializačnom oddelení.

 

 

 

Na prvých pár otázok reagoval vyhýbavo alebo neodpovedal a po niekoľkých otázkach tlačovú besedu prerušil a za sprievodu pýtajúcich sa novinárov takmer ušiel.

Krízového poradcu mu pred tlačovou besedou robil Erik Tomáš, mediálny poradca premiéra a poslanec za Smer-SD. Informáciu vo večerných správach priniesla televízia JOJ.

Podľa zistení televízie JOJ sa Peter Tománek ešte pred verejným vystúpením stretol s poradcom premiéra Erikom Tomášom. Za Tomášom prišiel aj so svojou manželkou. Tomáš pre JOJ stretnutie potvrdil, no dodal, že on iniciátorom nebol. Podľa jeho slov iniciovali stretnutie manželia Tománkovci "cez tretiu osobu s dosahom na úrad vlády." Meno nepovedal.

Odporúčame aj: Riaditeľ zariadenia v Galante ušiel z tlačovky a vyhrážal sa novinárom

Stretnutie so zástupcom Čistého dňa Tomáš nepovažuje za problém. "Áno, som člen sociálneho výboru, preto som sa s tými ľuďmi mohol stretnúť. Stalo sa to raz v Bratislave a keďže vedia, že som zodpovedný aj za komunikáciu, tak sa ma opýtali niekoľko rád k tlačovej besede, ktorá nasledovala za týmto stretnutím. Poradil som im, že nemôžu len mať vyhlásenie a neodpovedať na žiadne otázky, lebo by to nebolo dobré. To bolo všetko. Venovali sme sa trochu aj samotnej téme. Nevidím na tom nič zlé," potvrdil Erik Tomáš.


"Ja som sa s nimi stretol ako poslanec národnej rady a nepovažoval som za dôležité o tomto informovať premiéra," dodal.

"Bol som sa opýtať, ako zastaviť toto mediálno-sociálne šialenstvo," Peter Tománek.

Tománek na otázky na tlačovej besede takmer vôbec neodpovedal.