Magda Vášáryová radí v prezidentskej kampani

Magda Vášáryová radí v prezidentskej kampani Foto: FB M. Horáček

V minulosti kandidovala za prezidentku. Dnes radí, ako voľby vyhrať.

Bývalá poslankyňa Magda Vašáryová je členkou poradného tímu českého podnikateľa a textára Michala Horáčka, ktorý kandiduje na českého prezidenta.
Koráček predstavil svoj tím na tlačovej besede, na ktorej bola aj Vášáryová.

Bývalá politička a herečka povedala, že Horáčka pozná už dlhšiu dobu. "Veľmi mi pomohol, keď som 11 rokov viedla projekt podpory českých paraolympionikov," uviedla. Niekdajší kandidátka na slovenskú prezidentku a veľvyslankyňa SR v Poľsku bude Horáčkovi radiť v otázkach strednej Európy, Vyšehradskej štvorky, Európskej únie a NATO. "Pre mňa ako Slovenku je veľmi dôležité, ako bude vyzerať Česká republika v budúcnosti," povedala.

V poradnom tíme je okrem slovenskej političky napríklad aj fyzička Dana Drábová, cyklista Leopold König, či bývalý hokejista Robert Reichel a ďalší, všetci bez nároku na honorár. Ak by bol Horáček vo voľbách úspešný, predpokladá, že by jeho poradný tím šiel s ním aj na Hrad.
Magda Vášáryová bola od roku 2006 poslankyňa Národnej rady SR za SDKÚ-DS. 12. decembra 2013 vystúpila zo strany a do konca volebného obdobia v roku 2016 pôsobila v NR SR ako nezaradená poslankyňa.
Za prezidentku SR kandidovala v roku 1999.