Kauza Nebbia: Koľko ľudí vrátilo oblečenie cez somrasista@nebbia.sk?

Kauza Nebbia: Koľko ľudí vrátilo oblečenie cez somrasista@nebbia.sk? Foto: Nebbia

Spoločnosť Nebbia, ktorá predáva fittness oblečenie, musela začiatkom februára riešiť nečakanú situáciu. Po zverejnení reklamnej fotky na fittnes oblečenie, ostala zaplavená rasistickými statusmi.

Na fotke bol černoch, ktorý niektorým vadil natoľko, že firme nadávali, či vyhlasovali, že si u nich už nič nekúpia. Šéf firmy na to reagoval tak, že zverejnil mail Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., na ktorí sa mohli ozvať o vrátenie peňazí za tovar všetci tí, ktorým sa nepáčia fotky firmy.

Od vtedy prešlo niekoľko dní a šéf firmy zverejnil výsledky. „Koľko ľudí nám vrátilo oblečenie? Nikto!!!" napísal CEO firmy Martin Pecko. Na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. prišlo viacero mailov. „Napísalo nám do desať ľudí, ktorí sa informovali o vrátení tovaru. Všetci boli slušní a nikto z nich nemal žiadne rasistické poznámky. Boli to ľudia, ktorým vadí naša prezentácia a to samozrejme chápeme a nemáme s tým žiadny problém. Jedna pani nám po obdržaní formuláru odpísala, že nás len skúšala," napísal Pecko.

Firma sa rozhodla, že sa priamo kauze už venovať nebude - nebude odpovedať na žiadne správy týkajúce sa tejto témy a zruší aj diskusie pod príspevkami, ktoré s kauzou súviseli.

„Z celej kauzy sme si ako firma zobrali ponaučenie a cieľ do budúcnosti, že by malo byť našou povinnosťou, aby sme mladým ľuďom pripomínali hodnoty antirasizmu. Nie, nebudeme bojovníkmi za ľudské práva.... Budeme však na rasizmus upozorňovať na našej web stránke a možno ešte niečo pridáme. Niečo, čo bude nášmu zákazníkovi pripomínať, že je jedno, akej sme farby pleti, alebo kde sme sa narodili," píše firma.