Print this page

Exriaditeľ vývojárskeho centra NASA Charles Elachi prišiel na pozvanie O2 do Bratislavy Reprofoto: youtube/o2skofficial

Mobilný operátor O2 v rámci svojej kampane Dobré dáta od O2, v ktorej vyzýva každého na zapojenie sa do jednotlivých aktivít, pripravilo konferenciu, na ktorej sa vybraní spíkri - najmä spomedzi ambasádorov samotných výziev, podelili o svoje príbehy a skúsenosti.

 

 

Na evente vystúpil zlatý olympionik Matej Tóth, herečka SND Táňa Pauhofová, boxer Tomi Kid Kovács, Janica Lacová, Matúš Vallo, Kali Bagala, Jakub Ptačin, Michal Hudák či Lucia Molnár Satinská. Každý z nich prispel svojim príbehom a inšpiratívnu reč v úvode predniesol aj prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska.

Medzi spíkrami Konferencie, ktoré O2 zorganizovala aj pri príležitosti osláv svojho 10. výročia pôsobenia na slovenskom trhu, bol aj exkluzívny hosť Charles Elachi, exriaditeľ vývojárskeho centra NASA v rokoch 2001 – 2016.

"Veľmi nás teší, že pán Elachi prijal naše pozvanie a doplnil tak príbehy zo slovenských reálií, o ktoré sa už niekoľko týždňov delíme, o skúsenosti presahujúce našu stratosféru," povedala Tereza Molnár, hovorkyňa O2.

Konferenciu bolo možné pozerať aj naživo prostredníctvom livestreamu na Facebooku či YouTube kanáli O2. Počas livestreamu ju v priemere sledovalo viac ako 11-tisíc ľudí a záznam si pozrelo vyše 40-tisíc ľudí. V jeden čas sledovalo video v priemere vyše 300 ľudí.

Charles Elachi sa tak vďaka O2 mohol prvýkrát prihovoriť aj k slovenskému publiku. „Našu oslavu 10. výročia sme tak vymenili za prípravu niečoho hodnotného, čo prinieslo zážitok skutočne všetkým," povedala Molnár.

Charles Elachi prvýkrát na Slovensku

Charles Elachi, emeritný profesor elektrotechniky a planetárnych vied na Kalifornskom technologickom inštitúte a bývalý riaditeľ JPL divízie NASA, ktorá je za vývojom pohonu úspešných vesmírnych sond, bol na Slovensku prvýkrát.

„V posledných dvoch desaťročiach sme navštívili všetky planéty našej slnečnej sústavy. Pristáli sme na Marse, priniesli sme vzorky z komét, objavili sme planéty iných hviezd, preskúmali sme prstence Saturnu... Toto všetko sa nám podarilo vďaka tímu vizionárov, ktorí slovo "nemožné" neberú vážne. Premeniť nemožné na možné však môže naozaj každý. Rád sa podelím o svoje skúsenosti na konferencii, na ktorú ma O2 pozvalo," povedal pred konferenciou Charles Elachi.

10 príbehov, ktoré menia Slovensko       Reprofoto YouTube o2skofficial

Dobré dáta od O2

Konferencia bola súčasťou kampane Dobré dáta od O2, ktorá vznikla pri príležitosti 10. výročia pôsobenia O2 na slovenskom trhu. Operátor vytvoril stránku www.dobredata.o2.sk, prostredníctvom ktorej vyzýva všetkých ľudí, aby sa zapojili do jednoduchých aktivít, ktoré v konečnom dôsledku môžu pomôcť zlepšiť životy všetkých.

Verejnosť vyzýva 10 slovenských osobností, ktoré O2 postupne odhaľuje počas desiatich týždňov, pričom sú založené na jednoduchom princípe zameranom napríklad na podporu slovenskej kultúry, pohybových aktivít, či zdravého životného štýlu.

Celkovo sa do výziev od začiatku zapojilo viac ako 7 500 ľudí a postarali sa tak o vyše 15 100 splnených výziev.

Viac informácií o celej kampani a tiež ako sa zapojiť nájdete na stránke: www.dobredata.o2.sk

 

Pozrite si záznam z konferencie O2 10 príbehov, ktoré menia Slovensko. Inšpiratívny príhovor Charlesa Elachiho nájdete v druhom videu približne od 52 minúty: