Print this page

Nová strana Beblavého a Mihála predstavila logo, názov a spustila stránku

 

Strana poslancov Miroslava Beblavého a Jozefa Mihála dnes oficiálne predstavila názov novej politickej strany, logo, spustila stránku a oznámila dátum štartu.

Nová strana sa bude volať Spolu – občianska demokracia, pričom v logu ju zvýraznené hlavne slovo "SPOLU".

Základom loga sú dve takmer sa prekrývajúce kružnice - modrá a červená.

 

Modrá bola aj farbou strany Sieť, v ktorej pôsobil Beblavý do volieb ako podpredseda. Základom loga bola modro-oranžová mriežka a názov „sieť".

Dva obluky v logu v modrej a červenej farbe má aj občianske združenie Progresívne Slovensko, ktoré zbiera podpisy na registráciu politického hnutia.

Nová strana dnes spustila aj vlastnú stránku s názvom stranaspolu.sk – ktorá je ladená rovnako v modro-červených farbách, kde je dátum štartu – 17.11. a stručná charakteristika strany bez bližších podrobností: „Sme silný tím poslancov a skúsených odborníkov okolo Miroslava Beblavého a chceme vymeniť vládu škandálov za spoľahlivú, odbornú a proeurópsku silu, ktorá bude riešiť skutočné problémy."

Súčasťou stránky je aj dotazník pre potenciálnych členov.

Vo vedení strany je aj Jozef Mihál, ktorý pred časom vystúpil z SaS.

Ako líder strany vystupuje Beblavý. POdľa jeho slov 17. novembra stranu oficiálne predstavia, prídu s programovými tézami a začnú zbierať podpisy.

Ako vznikol názov?

„Názov bol výsledkom viac ako dvojmesačnej internej diskusie. Množstvo názvov nám navrhli sympatizanti, s niektorými sme prišli my ako prípravný výbor," povedal podľa Denníka N Beblavý.

„Názov odráža náš príbeh. Sme ideovo zadefinovaní, preto 17. november, preto občianska demokracia. Nehráme sa na to, že sme všetko pre všetkých. Ale zároveň sme chceli zdôrazniť, že sme osobnosti, ktoré sa spojili za vyšším cieľom a chceme spojiť všetkých takýchto ľudí po celej krajine. Z toho vznikol názov Spolu."