Print this page

Zamestnanci O2 menia svoje nápady na realitu vďaka firemnému startup projektu Mindpark Zdroj: O2

Už takmer rok funguje v O2 projekt Mindpark – startupový inkubátor v bezpečí firmy pre všetkých zamestnancov bez ohľadu na pracovnú pozíciu. Otvára im unikátnu možnosť zužitkovať a zrealizovať svoje kreatívne nápady v oblasti biznisu a skúsiť si inovatívne postupy.

 

 

Dva víťazné tímy po dobu niekoľkých mesiacov zdokonaľovali svoje projekty a ich snaha minulý týždeň vyvrcholila vo finálnej výzve v podobe prezentovania svojich nápadov pred vedením firmy a zástupcami startup komunity Šimonom Šickom z Pixel Federation, Tomášom Rosputinským zo Staffina a Michaelou Krškovou zo StartUp Awards.

Mindpark – startup v bezpečí korporácie

Mindpark sa zrodil z myšlienky poskytnúť zamestnancom spoločnosti O2 priestor na realizáciu svojich nápadov. Jedinými kritériami pre prihlásenie boli otvorenosť a nadšenie pre nové nápady a chuť vymýšľať zaujímavé riešenia. Tomuto špeciálnemu rozvojovému programu mohli zamestnanci venovať časť svojho pracovného času a pri realizácii využívať priestory, podporu a prostriedky firmy.

Do projektu zamestnanci prihlásili viac ako 30 nápadov, ktoré prechádzali viacerými výberovými kolami. Z nich nakoniec vzišli dva víťazné 6-členné tímy, ktoré svoje projekty predstavili v septembri 2017 pred vedením firmy a zástupcami startup komunity Šimonom Šickom z Pixel Federation, Tomášom Rosputinským zo Staffina a Michaelou Krškovou zo Startup Awards. Oba tímy si odniesli výhru v podobe účasti na tohtoročnom Web Summite v Lisabone.

Jedným z nich bol tím Dobrá jazda, ktorý predstavil nový a efektívny spôsob zdieľania dopravných prostriedkov na služobné cesty či spoločné akcie po celom Slovensku.

Druhý vybraný projekt s názvom Hint:Re si za cieľ kladie zefektívnenie mailovej komunikácie pomocou spätnej odozvy od prijímateľa.

O projekte Mindpark povedali:

Mária Rapanová, riaditeľka ľudských zdrojov O2: „Viem, že v našej spoločnosti pracuje mnoho šikovných a kreatívnych ľudí. Práve ich podpora a posilňovanie našej unikátnej firemnej kultúry boli podľa mňa pridanými hodnotami Mindparku. Naším cieľom je, aby práca pre našich zamestnancov nebola iba rutinou, ale zároveň aj príležitosťou na sebarealizáciu a rozvoj. Nechceme byť obyčajnou spoločnosťou, ale chceme ísť nad rámec nevyhnutnosti a poskytnúť našim ľuďom extra možnosti na rozvoj."

Igor Tóth, šéf marketingu O2: „Dobrý nápad je dôležitý, ale bez energie nadšených a talentovaných ľudí stráca svoju šancu na úspech. Ja som veľmi rád, že oba finálne nápady z prvotného semiačka vyrástli v pekné stromčeky, ktoré dnes môžeme presadiť do sveta. A to všetko aj vďake podpore mentorov, workshopom, kurzom a inšpiratívnym konferenciám. Projekt Mindparku sme stavali na zelenej lúke a veľmi sa teším kam sa nám už v prvom ročníku podarilo dostať."

Katarína Šuchová, členka tímu Dobrá jazda: „Najväčším pozitívom z môjho pohľadu bolo vyskúšať si niečo úplne iné ako je bežná agenda a zažiť si na vlastnej koži, aké to je začať budovať nápad od prvotnej idey. Najväčšou výzvou pre nás bolo zjednotiť tím pri smerovaní prvotnej myšlienky, ale veľa sme sa aj spoločne nasmiali, napríklad pri nočnej práci pár hodín pred deadlinom pri pive."