Zarobte si míňaním. Stačí platiť kartou

Zarobte si míňaním. Stačí platiť kartou

Nevyhnutné výdavky budú od teraz „bolieť" váš rodinný rozpočet o niečo menej. Či už pôjde o bežný nákup potravín, zimné topánky alebo vybavenie na hokejový krúžok pre vaše dieťa. Ak ich zaplatíte kartou vo vybraných obchodoch, môžete ušetriť desiatky eur. Stačí sa prihlásiť do programu „Peniaze s5" od Poštovej banky a môžete na nákupoch kartou zarábať na každom kroku. Zvyknite si na život bez hotovosti, oplatí sa.

 

 

Domácnosť minie na svoj chod podľa údajov Štatistického úradu v priemere takmer 360 eur na osobu každý mesiac. Najviac zhltnú nákupy potravín, takmer 70 eur na osobu mesačne. Program odmeňovania Poštovej banky „Peniaze s5" pomáha domácnostiam lepšie zvládať nevyhnutné náklady. „Program Peniaze s5 vracia klientom z každého nákupu zaplateného kartou určitú čiastku späť. Zľavy do 10 % môžu využiť v takmer 50-tich obchodoch. Netreba o ne žiadať či vybavovať si nové vernostné karty. Úspora bude automaticky pripísaná na účet, ku ktorému je karta vydaná," vysvetľuje hovorkyňa Poštovej banky Lýdia Žáčková.

Program okrem iného motivuje ľudí, aby čo najviac platili bez hotovosti, kartou. „Omnoho jednoduchšie si tak môžu cez online výpis z účtu spätne skontrolovať, kam sa podela celá výplata a v ďalšom mesiaci lepšie plánovať výdavky," myslí si Žáčková. Klienti Poštovej banky môžu zarobiť napríklad na každodenných menších či väčších nákupoch v sieti Lidl, na nákupoch liekov v lekárňach Pilulka, ako aj na väčších výdavkoch, napríklad na dovolenke objednanej cez Booking.com. Ak budú zľavy využívať pravidelne a dlhodobo, môžu ušetriť bez námahy desiatky eur. „Partnerov do programu vyberáme veľmi starostlivo a snažíme sa pokryť všetky bežné potreby rodiny. Každý nakupuje potraviny, občas potrebuje lieky, nové oblečenie alebo oddych," hovorí Žáčková.

 

V niektorých mesiacoch sú domáce rozpočty napätejšie. Najmä ak potrebujete vymeniť domáci spotrebič, kúpiť si čižmy na zimu a deťom športovú výbavu, ísť s blízkymi na predĺžený víkend či urobiť veľký nákup potravín a drogérie. V takýchto prípadoch môžete na nevyhnutných výdavkoch zarobiť výrazne viac. Napríklad vyše 80 eur.

Ako funguje program „Peniaze s5" od Poštovej banky:

• „Peniaze s5" môžu získať všetci držitelia platobnej karty Poštovej banky naviazanej k Užitočnému účtu s aktívnym Internet bankingom. Stačí sa prihlásiť na stránke www.peniazes5.sk alebo cez mobilnú aplikáciu svojimi prihlasovacími údajmi do Internetbankingu, udeliť súhlas s Podmienkami programu odmeňovania alebo kliknúť na tlačidlo „Peniaze s5" priamo v Internetbankingu.

• Potom si online prezriete a vyberiete zľavy, ktoré chcete využiť a aktivujete ich jednoduchým kliknutím. V obchode zaplatíte plnú sumu nákupu platobnou kartou. Ušetrené, respektíve zarobené peniaze vám následne prídu späť na účet.