Nominácie na historicky prvé ocenenie Marketér roka sú známe

Nominácie na historicky prvé ocenenie Marketér roka sú známe

Odborná porota zverejnila mená nominovaných marketingových profesionálov na cenu Marketér roka.

 

 

Vyhlasovateľom Ceny Marketér roka 2017 je občianske združenie Ľudia z marketingu.

Z celkových 19 nominácií sú na Cenu Marketér roka 2017 nominovaní:

Martina Hrivnáková, riaditeľka odboru korporátnej a marketingovej komunikácie, VÚB banka

"Marketérka, ktorá mala odvahu vymeniť spotrebiteľsky najúspešnejší a najobľúbenejší bankový komunikačný koncept (Lepiči) za nový (v hlavnej úlohe s Petrou Polnišovou), a tým značku VÚB posunúť ešte viac k modernosti a relevantnosti pre zákazníka. Martina dokázala s polovičným mediálnym rozpočtom, predbehnúť najväčšieho spendera v spontánnej znalosti o viac ako 50%. Jej odvaha púšťať sa do nových, inovatívnych riešení, sa zúročila aj pri novom nastavení produktov," píše porota.

Ronald Lupták, group brand manager, Heineken

"Máloktorá kategória prešla za posledné obdobie takými dramatickými zmenami v preferenciách spotrebiteľov ako práve pivná, kde sa všetko, čo je veľké, stalo takmer zo dňa na deň neatraktívne. Ronald preukázal jedinečný marketingový inštinkt a spolu s tímom priniesol pre Zlatý bažant produktovú novinku Zlatý bažant 73, ktorý sa stal jednou z najväčších produktových inovácií na slovenskom trhu. Premyslená cenová, distribučná a komunikačná stratégia výraznou mierou prispela k jednému z najziskovejších rokov v histórii spoločnosti Heineken Slovensko." píše porota.

Lucia Rabatinová, marketing director, CURADEN Slovakia

"Švajčiarska značka CURAPROX má na Slovensku už pozíciu lovebrandu. Lucia a jej tím sa rozhodli, že vzťah slovenských zákazníkov k značke posunie na ďalšiu úroveň vytvorením slovenského dizajnu. Oslovili Mišu Chmelíčkovú, ktorá navrhla POP ART edíciu kefiek - prvú limitku so šiestimi farbami vo vláknach. O úspechu tohto počinu svedčí aj 21 583 predaných kusov za prvé 4 mesiace. V spolupráci s BUFFET Clothing vytvorili bodkované svetre a v novembri dorazí limitovaná edícia Dominiky Žákovej. Marketingové aktivity značky CURAPROX na Slovensku sú skvelou ukážkou toho, ako sa dá robiť top lokálny marketing a zároveň podnikať zodpovedne," píše porota.

Igor Tóth, riaditeľ marketingu, O2 Slovakia

"Pod vedením Igora uviedol operátor O2 mimoriadne silnú a mnohými cenami ovenčenú kampaň "17. november", ktorá opäť potvrdila dlhodobý postoj značky O2 hlásiť sa a otvárať témy, ktoré majú ďaleký presah za bežnú korporátnu a komerčnú komunikáciu. Významným počinom roka 2017 bola aj výmena dlhodobo úspešného konceptu "Maňušky" za nový, ktorý reprezentuje podmorský svet na čele s tuleňom Tonom. Igor a jeho tím dlhodobo, cieľavedomo a odvážne prinášajú marketingové riešenia, ktoré sú v súlade s brand essence O2 v podobe férovosti, ktorá je integrálnou súčasťou nielen reklamy, ale aj produktu a služieb. O2 je dnes benchmarkom v kategórii, ktorú môžeme označiť ako značka s názorom," píše porota.

„Mám radosť, že sa nám v spoločnej diskusii podarilo vybrať silné mená do nominačného shortlistu. Ich rozhodnutia majú silný vplyv na formovanie značky, sú za nimi viditeľné posuny a to môže byť inšpiráciou celému trhu. Každý svojou dobrou robotou a nasadením potvrdzuje, ako významná je rola zadávateľa, keď sa to robí tak, ako sa má.", zhodnotila diskusiu a výber štyroch osobností Milada Halová, členka prezídia OZ Ľudia z marketingu.

„Týmto ocenením máme ambíciu vyzdvihnúť rolu zadávateľa a oceniť osobnosť, ktorá vedie alebo svojím konaním zásadne ovplyvňuje marketing značky, ktorá v danom období jednoznačne excelovala a získala si tak všeobecné uznanie v komunite marketingových profesionálov.", potvrdil Igor Tóth, zakladajúci člen oz Ľudia z marketingu po hodnotení, ktoré prebehlo tento týždeň v Smart City Hub Bratislava.

Slávnostné vyhlásenie víťaza bude v piatok, 24. novembra, v rámci galavečera súťaže EFFIE 2017.

Občianske združenie Ľudia z marketingu (LzM) má za cieľ vybudovať komunitu expertov a osobností, ktorí úspešne pôsobili či pôsobia ako marketingoví riaditelia, manažéri, komunikační experti a stratégovia u top 200 zadávateľov reklamy, s úmyslom kultivovať prostredie marketingu na Slovensku prostredníctvom zdieľania skúseností, inšpirácie, vzdelávania a nastavovania trhových štandardov.

Združenie tvorí 15 členov, aktívne pôsobiacich na vedúcich pozíciách najväčších zadávateľov reklamy na Slovensku.