Zuzana Tichá: Novinári a hovorcovia vedeli, že ide o promo operátora

Zuzana Tichá: Novinári a hovorcovia vedeli, že ide o promo operátora Foto: Made in Media

Asociácia hovorcov Slovenska, ako tradične vyhlasovala výsledky ankety Hovorca roka 2015 na Made in Media party v Bratislave, ktorú organizovala agentúra Made in Media. Súčasťou eventu bola PR akcia nového mobilného operátora 4ka – postel pri fotostene.

 

 

Podstatou súťaže bolo, že štvorica, ktorá získa najviac like na fotkách, získa štyri smrtfóny a ďalšie tri štvorice dobíjacie kredity. Na Facebooku sa teraz šíria fotky s logom operátora, ktoré zdobia tváre ľudí z rôznych médií a hovorcovia ministerstiev či zamestnanci štátnych úradov, ktorí držia v rukách slogany operátora. Propagujú súkromnú značku, čo je v rozpore s etickými pravidlami médií ale aj zákona o štátnej službe. Viacerí z hovorcov a novinárov, ktorí pózovali na posteli, sami fotky likovali aj zdieľali s prosbou o podporu. Iní tvrdia, že netušili, že šlo o súťaž, ba dokonca viacerí si nevšimli, že so sloganom v ruke pózujú v posteli operátora. Po zverejnení blogu na túto tému, viaceré fotky zo súboru zmizli.

ZUZANA TICHÁ z agentúry Made in Media v rozhovore pre Omédiách.com popisuje súťaž:

Novinári, hovorcovia a zamestnanci štátnych úradov, ktorí sú na fotkách 4ky, vedeli o súťaži, ktorá je s fotkami spojená? Vedeli, že súťaž bude pokračovať aj na Facebooku?

"Moderátor akcie na úvod súťažného bloku a počas celého večera upozorňoval na promo akciu nového mobilného operátora s tým, že vyhodnotenie súťaže bude na Facebooku."

Vedeli, že sú to fotky, ktoré propagujú mobilného operátora 4ku?

"Hostia, ktorí sa zúčastnili súťaže, vedeli, že ide o promo akciu nového mobilného operátora. Na mieste dostali aj printové verzie fotografií, kde bolo logo operátora. Staff upozorňoval hostí, že ide o promo operátora, rovnako ako moderátor akcie."

Fotky z verejného súboru na Facebooku postupne miznú - napríklad tie, kde bol redaktor RTVS. Kým v nedeľu večer ich bolo viac ako 30, v pondelok popoludní z nich ubudlo na 22. Neskôr boli fotky z Facebooku stiahnuté.

 

Počas celého večera ste mohli na MiM party súťažiť s novým mobilným operátorom 4kou! Pravidlá boli jednoduché: 1 fotka,...

Posted by Hovorca roka on 11. október 2015