Mama Natálie podáva trestné oznámenie na Erika Tomáša

Mama Natálie podáva trestné oznámenie na Erika Tomáša Reprofoto TA3

Poslanec Smeru a mediálny poradca premiéra Erik Tomáš nedávno na tlačovej besede čítal list neplnoletej 14-ročnej Natálie, ktorý údajne poslala do redakcie televízie JOJ. Televízia JOJ list nezverejnila, nemala na to súhlas rodiny.


Erik Tomáš, ktorý na tlačovej besede kritizoval novinárov a politikov za necitlivý prístup k deťom z resocializačného zariadenia, prečítal list, ktorý údajne písala Natália.
Tomáš následne rozdal novinárom rukou písaný súhlas Natálie z resocializačného zariadenia Čistý deň, v ktorom píše, že poslala dva listy – jeden do televízie JOJ a jeden matke. V liste tvrdí, že jej prosba, aby o nej televízia neinformovala, sa môže zverejniť. Podľa Denníka N v liste bolo celé Natáliino meno aj dátum narodenia.

Viac: Erik Tomáš zverejnil list, ktorý údajne napísala Natália, a zaútočil na JOJ

Matka Natálie dnes na verejnom proteste Chceme lepšiu krajinu na Námestí SNP v Bratislave oznámila, že podá na Erika Tomáša trestné oznámenie. Tomáš na zverejnenie listov nemal súhlas rodiny a matka tvrdí, že ani Natália s tým nesúhlasila. „Zrovna v ten deň, keď mi bola na chvíľku ukázaná aj to pod dozorom, tak ma prosila: Maminka, nechcem, aby tie listy boli niekde čítané. Lebo už som inde. Nechcem to, prosím ťa nedovoľ to," povedala na proteste matka.

Listy, ktoré mal Erik Tomáš, a ktoré z centra poslali aj do televízie JOJ, podľa slov Moniky Kozelovej, ktorá na proteste matku Natálie doprevádzala, písala Natália pod nátlakom a diktoval jej ich šéf centra Peter Tománek. Kozelová tvrdí, že Natália napísala aj ďalších 5 listov, ktoré poslala Natália mame tajne. A to tak, že mame ich dalo na návšteve centra iné dievča. Obsah je diametrálne odlišný od textu, ktorý čítal Tomáš.

Na proteste, ktorý moderovala Monika Kozelová, ktorá šla do volieb na kandidátke SaS, sa opäť čítali iné listy Natálie. Matka k ním na pódiu dala súhlas.