Print this page

Lidl bude predávať oblečenie od topmodelky Heidi Klum Foto: FB Heidi Klum

Diskontný reťazec Lidl sa dohodol na spolupráci s modelkou a módnou návrhárkou Heidi Klum, ktorá pre neho navrhne novú kolekciu odevov.

 

 

Nový kontrakt je súčasťou snáh nemeckej firmy rozšíriť svoju ponuku aj mimo oblasti lacných potravín, ktorými je známa, a má podporiť expanziu nemeckého diskontu v USA. Informujú o tom agentúry Bloomberg a DPA.

Lidl označil novú kolekciu za svoju zatiaľ najluxusnejšiu. Predávať sa začne v druhej polovici tohto roka v obchodoch v Európe a v USA.

Zdroj: FB @heidiklum

So známou osobnosťou sa Lidl snaží prilákať viac bohatých zákazníkov, tvrdia zahraničné agentúry. Podľa vyjadrení spoločnosti Lidl aj kolekcia od topmodelky má byť dostupná pre každého. Lidl má, rovnako ako ja, nastavené veľmi vysoké štandardy a ponúka produkty výbornej kvality za vynikajúce ceny. Je to skvelé, pretože móda by mala prinášať radosť a každý by mal mať možnosť dopriať si toto potešenie," povedala Heidi Klum pri príležitosti oznámenia partnerstva.

Kampaň je začiatkom „Lidl Fashion Week", dlhodobého konceptu na prezentáciu módnej ponuky Lidla. „Lidl Fashion Week" sa bude opakovať viackrát ročne vo všetkých krajinách. Počas týchto týždňových ponúk bude diskontný reťazec predstavovať svoje módne kolekcie. Začiatkom kampane je práve kolekcia Heidi Klum.

Lidl postupne rozširuje sortiment aj o luxusnejšie tovary, napríklad ponúka homáre či makrónky. Nová kolekcia odevov by sa mohla stať ďalšou hrozbou pre zaužívaných európskych predajcov odevov, ktorí už teraz majú problémy prilákať zákazníkov do obchodov, pretože spotrebitelia presúvajú svoje výdavky stále viac smerom do voľnočasových aktivít.

Tento mesiac plánuje Lidl otvoriť prvých 20 obchodov v Spojených štátoch. Do leta budúceho roka chce mať na východnom pobreží až 100 predajní.