Print this page

Kaufland začína s predajom čapovanej drogérie Foto: Kaufland

Spoločnosť Kaufland spúšťa prvú prevádzku stanice s čapovanou drogériou. Vyskúšať ju môžu od konca mája zatiaľ zákazníci bratislavskej predajne na Trnavskej ceste.

„Zodpovedný prístup voči životnému prostrediu je pre nás veľmi dôležitý. Ako prvý veľký reťazec preto prichádzame s predajom čapovanej drogérie, ktorá je Slovákom už dobre známa,“ povedal Richard Bendík, riaditeľ nákupu spoločnosti Kaufland.
Čapovanie drogérie už ponúkajú bezobalové predajne, sieť drogérií DM i reťazec Yeme.

Pri čapovacej stanici v Kauflande sú k dispozícii nádoby z recyklovateľného plastu, ktoré si zákazníci zakúpia iba raz. Keď výrobok spotrebujú, prázdnu nádobu vedia znovu použiť.

Čapovacia stanica ponúka štyri produkty – univerzálny čistič domácnosti s pomarančovou silicou, plákadlo bielizne a prací gél z mydlových orechov a s levanduľovým extraktom a prostriedok na umývanie riadu s citrónovou silicou. „Každý výrobok, ktorý si zákazníci môžu načapovať, má nezávislý certifikát Eco Garantie. Ten zaručuje, že obsahuje výlučne zložky prírodného pôvodu a že pri výrobe boli dodržané prísne ekologické normy,“ uvádza Bendík.

Foto: Kaufland

25-litrové kanistre v čapovacom stroji po vyprázdnení sú vrátené späť do obehu.

Okrem čapovanej drogérie bude Kaufland ponúkať aj bambusové zubné kefky, eko odličovacie tampóny či produkty dámskej hygieny a ďalší doplnkový eko sortiment.

Projekt čapovanej drogérie reťazec ohlásil už začiatkom roka, jeho spustenie sa však vzhľadom na mimoriadnu situáciu posunulo.

„Pre Kaufland nie sú ekologické riešenia v rámci sortimentu žiadnou novinkou. Dlhodobo sa snaží odbremeniť životné prostredie od jednorazových plastov v rámci stratégie REset Plastic. V roku 2019 začal predávať uhorky bez plastových fólií, vyradil jednorazové plastové riady, slamky či poháre a začiatkom tohto roka ukončil predaj všetkých jednorazových igelitových tašiek. Týmito krokmi a zavedením ekologickejších obalov svojich produktov s označením Balené zodpovedne ročne usporí takmer 95 ton nového plastu,“ píše Kaufland.