Print this page

Terno otvorilo novú divíziu veľkoobchodu Foto: Terno

Spoločnosť Terno real estate otvorila novú divíziu veľkoobchodu, ktorá má prvú stovku veľkoobchodných zákazníkov.

„Väčšinu z nich, teda 85 %, tvoria nezávislé maloobchodné predajne, zvyšných 15 % sú veľkosklady. Medzi nimi sú súkromní živnostníci, ale aj firmy či školy. Terno im dováža približne 1 000 rôznych produktov od alkoholických a nealkoholických nápojov, cez trvanlivé potraviny, až po časť drogérie. Po objednaní tovaru ich zákazníci dostanú na predajňu či na sklad, do dvoch pracovných dní – doprava je zdarma. Kvôli veľkoobchodným službám vznikla aj nová webová stránka velkoobchod.terno.sk, prostredníctvom ktorej si môžu tovar pohodlne a ľahko objednať,“ informuje spoločnosť v tlačovej správe.

Spoločnosť TERNO real estate aktuálne prevádzkuje 115 predajní Terno. V marci 2018 predstavila prvú predajňu pod názvom KRAJ, v súčasnosti ich už prevádzkuje 24 a plánuje ďalšiu expanziu.

„Terno real estate zatiaľ ponúka služby vybraného, prevažne trvanlivého sortimentu pre Západné Slovensko. V priebehu budúceho roku budeme distribuovať aj sortiment čerstvých potravín, teda ovocia, zeleniny, mliečnych výrobkov a lahôdok. Toto rozšírenie sortimentu ide ruka v ruke so sťahovaním centrálneho skladu čerstvých potravín do nových priestorov. Presun by mal byť realizovaný v polovici roka 2021,“ uviedol Petr Hrdina, vedúci oddelenia veľkoobchodu.

Všetci veľkoobchodní klienti, ale aj všetky predajne spoločnosti, teda siete obchodov Terno a KRAJ, sú už aktuálne zásobovaní suchým tovarom z novootvoreného distribučného centra v logistickom parku v Ivanke pri Dunaji. „Toto je jeden z dôležitých krokov na našej ceste k celoštátne fungujúcemu reťazcu. V nových moderných skladových priestoroch sme pripravení zvládnuť nielen organický, ale aj akvizičný rast,“ uviedol riaditeľ spoločnosti Stanislav Čajka.