Print this page

Wolt otvorí na Slovensku kamenné obchody Foto: Wolt

Donášková spoločnosť Wolt otvorí koncom roka na Slovensku aj prvé kamenné obchody Wolt Market s expresnou donáškou.

Budú fungovať výlučne ako obchody s rozvozom potravín a tovarov základnej potreby. Kuriéri budú doručovať len do krátkych vzdialeností, čím čas doručovania neprekročí 20 minút, informuje spoločnosť v tlačovej správe.

Prvý Wolt Market sa otvorí v centre Bratislavy a ponúkne sortiment s približne 2000 položkami. Fínska spoločnosť má v pláne po Bratislave otvoriť obchody aj v ďalších väčších mestách. Aktuálne zostavuje tím, ktorý bude zodpovedný za rozvoj nového konceptu Wolt Market na Slovensku.

Koncept Wolt Market funguje už v niekoľkých krajinách. Pilotné testovanie prebehlo vlani vo Fínsku a v Grécku a okrem Slovenska sa nové Wolt Markety budú otvárať napríklad aj v Česku, Poľsku, Dánsku, Estónsku, Litve a Lotyšsku.

Prvé Wolt Markety na Slovensku ponúknu zákazníkom sortiment so zhruba 2000 rôznorodými položkami, najmä potraviny a drogériu, pričom do budúcnosti spoločnosť plánuje ponuku rozširovať. “Vidíme jasne, že zákazníci si čoraz viac zvykajú na rýchlu donášku a už to nie je len o jedle. Wolt má dnes vo svojej aplikácii aj cez 120 obchodníkov s rôznym tovarom, ako sú napríklad potraviny, kvety, knihy. Nový Wolt Market zabezpečí expresné dodacie lehoty, no predovšetkým s ním chceme zákazníkom ponúknuť kvalitný servis,“ povedal Tomáš Beniak, generálny riaditeľ Woltu na Slovensku.

Fínska spoločnosť Wolt vznikla v roku 2014. V súčasnosti pôsobí vo viac ako 23 krajinách. Na Slovensku je od 19. 9. 2019, kedy spustil svoju službu v Bratislave. Odvtedy rozšíril svoje pôsobenie v roku 2020 do Košíc, Trnavy a Banskej Bystrice a v roku 2021 aj do Nitry, Žiliny a Prešova.