Print this page

Z prvej ruky má nového moderátora, hľadá sa ešte jeden

Po tom, ako sa moderátor Juraj Hrabko rozhodol odísť z rozhlasu, reláciu Z prvej ruky moderovali dvaja noví moderátori.

 


 Reláciu Z prvej ruky moderoval Hrabko striedavo s internou redaktorkou a moderátorkou Slovenského rozhlasu Evou Sládkovou. Včera moderoval reláciu redaktor a moderátor rozhlasového spravodajstva Juraj Jedinák, dnes Jaroslav Barborák. Vedenie spravodajstva ešte pred odchodom Hrabka rozhodlo, že do tímu moderátorov relácie pribudne tretí, interný, moderátor, ktorým je Jedinák.

 

"Nasadenie Juraja Jedináka na moderovanie relácie Z prvej ruky od marca bolo plánované," povedal pre Omédiách.com hovorca RTVS Richard Šümeghy. „Patrí k najskúsenejším rozhlasovým spravodajcom RTVS. Bude sa striedať s doterajšou moderátorkou Evou Sládkovou."

RTVS zároveň hľadá náhradu za Hrabka. „Po prekvapivom odchode Juraja Hrabka, urobíme na jeho miesto interný konkurz," povedal hovorca.

Minulý týždeň sa Hrabko rozhodol skončiť s moderovaním relácie. V živom vysielaní povedal, že vedenie neodolalo politickým tlakom. Neskôr už hovoril o "neochote komunikovať zo strany vedenia RTVS o zmenách, ktoré sa ma mali týkať."