Print this page

Lengyel predstavil šéfku vysielania rádia Aktuál Foto: Martin Lengyel/FB

Riaditeľkou vysielania chystaného spravodajského rádia Aktuál bude Tamara Valková, bývalá redaktorka, moderátorka aj šéfedítorka Slovenského rozhlasu.

 


„Vytvorili sme mediálny pár," napísal na Facebooku zakladateľ rádia Martin Lengyel k spoločnej fotke, ktorú zverejnil. "Tamara Valková je riaditeľka vysielania v rádiu Aktual, ktoré spustíme o pár mesiacov. Nedávno sme sa s Tamarou bavili na tom, že pred 23(!) rokmi sme spolu moderovali jeden týždeň Aktuality vtedajšej STV. Teraz pracujeme na projekte, ktorý prinesie niečo nové - čo tu ešte nebolo. Ďalších ľudí v rádiu postupne predstavíme," napísal Lengyel.

 

Koncom februára skončila pôvodná podoba Rádia Rocková republika, ktoré sa pretransformuje na nové spravodajské rádio Aktuál.

Tamara Valková vyštudovala právo. V minulosti pôsobila aj na rôznych pozíciách v Slovenskom rozhlase, Slovenskej televízii, v denníku SME či v poisťovni Dôvera. Do roku 2012 bola šéfeditorka Centra spravodajstva RTVS. Niekoľko rokov bola predsedníčkou Slovenského syndikátu novinárov, členstva sa vzdala v roku 2014.