Print this page

Princ Harry ako reportér, urobil rozhovor aj s Obamom Twitter @KensingtonRoyal

Bývalý americký prezident Barack Obama v rozhlasovom rozhovore s britským princom Harrym na BBC varoval pred nezodpovedným používaním sociálnych sietí, ktoré môže ľahko viesť k prekrúteniu pravdy a k šíreniu dezinformácií. 

 

 

Nepriamo tak komentoval počínanie terajšej hlavy Spojených štátov Donalda Trumpa, ktorý pravidelne píše komentáre na twitteri.

"Jedným z nebezpečenstiev internetu je to, že sa tu ľudia môžu stretnúť s úplne odlišnými skutočnosťami. Môžu tu získať informácie, ktoré ich ešte viac utvrdia v ich zaujatosti," povedal Obama.

Dodal, že je potrebné využívať informačné technológie tak, aby prinášali široké spektrum názorov bez štvavého rozdeľovania spoločnosti. Bývalý prezident sa v tejto súvislosti obáva, aby politickí predáci neprekrucovali fakty kvôli formovaniu takých názorov, ktoré sa im hodia.

Popri téme internetovej sféry diskutoval Harry s niekdajším prezidentom aj o tom, aké to bolo pre Obamu odovzdať moc Trumpovi. Ten povedal, že mal pri odchode z Bieleho domu zmiešané pocity vzhľadom k práci, ktorú nestihol dokončiť, a že myslel aj na budúcnosť krajiny.

Harry rozhovor s Obamom označil za zábavný a zaujímavý a poznamenal, že to často vyzeralo tak, že interview vedie niekdajší prezident. Princ si na Obamu pripravil aj sériu odľahčených otázok, napríklad sa pýtal na to či preferuje trenírky, alebo naopak dáva prednosť slipom. Na to však Obama neodpovedal.