Print this page

Po zmene majiteľa odchádza z rádia Europa 2 generálna riaditeľka Foto: Europa 2

Po tom, ako rádio oznámilo zmenu majiteľa, z rádia odchádza doterajšia generálna riaditeľka.

 

Z rádia Europa 2 odchádza generálna riaditeľka a predsedníčka predstavenstva Tatiana Ďuricová. Vo funkcii pôsobila od 1. apríla 2016. Na svojej pozícii bola zodpovedná za stratégiu značky a jej celkové smerovanie. "Za obdobie jej pôsobenia rádio Europa 2 dosiahlo historicky najlepšie výsledky, podarilo sa mu dostať na pozíciu komerčnej trojky v počúvanosti, získalo 1. krát vôbec ocenenie Superbrands za rok 2018 a udržiava si najsilnejšiu pozíciu na sociálnych sieťach a výbornú pozíciu v online priestore na trhu," píše rádio v tlačovej správe.

„Chcem sa poďakovať najmä Europe 2 za príležitosť a môjmu tímu za skvelú prácu, ktorú počas môjho pôsobenia v spoločnosti odviedli,“ povedala odchádzajúca riaditeľka.

Od novembra je 100 percentným vlastníkom spoločnosti, ktorá vlastní licenciu na vysielanie Rádia Europa 2, Roman Korbačka z J&T. Pri nedávnej akvizícii získala spoločnosť Czech Media Invest, ktorá je ovládaná Danielom Křetínským, Patrikom Tkáčom a Romanom Korbačkom, do svojho portfólia viaceré rozhlasové stanice, ktoré predtým vlastnil mediálny francúzsky dom „Lagardere Group“.

Odporúčame aj: Křetínský, Tkáč a Korbačka dokončili nákup rádií Lagardère, vrátane rádia Europa 2

Europa 2 plánuje aj naďalej obchodne spolupracovať so spoločnosťou Radio Services (ktorá je blízka J&T) a ktorá zastupuje pri predaji reklamného priestoru Rádio Jemné, Rádio Anténa Rock, Rádio Vlna.

Odporúčame aj: Ako to je s J&T, televíziami a rádiami?

Novými členmi predstavenstva spoločnosti EUROPA 2 sa stali Roman Korbačka a Denis Roman. Po odchode Tatiany Ďuricovej preberajú riadenie firmy.  „Momentálne postavenie rádia Europa 2 na slovenskom rádiovom trhu svedčí o kvalitne odvedenej práci pani Ďuricovej, za čo jej veľmi ďakujem,“ povedal Roman.

Kto bude novým generálnym riaditeľom noví majitelia neoznámili.