Print this page

Vo vedení RTVS sú zmeny Foto: Omediach.com

Šéf z rozhlasu má rekord – za jeden rok odišiel z RTVS dvakrát.

Z RTVS odišiel šéf Informačných okruhov (Rádia Slovenska, Regín a zahraničného vysielania) Juraj Rybanský. „RTVS ukončila spoluprácu s Jurajom Rybanským k 14. decembru minulého roka,“ povedala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková pre Denník N, ktorý o odchode Rybanského informoval.

Keďže do funkcie nastúpil v polovici septembra, z RTVS odišiel presne po troch mesiacoch, čo je zvyčajne vo firmách skúšobná doba.

Rybanský má tak z členov vedenia rekord - v priebehu jedného roka odišiel z RTVS hneď dvakrát. „Mrzí ma to, že z RTVS odchádzam tak skoro, ale zdravie mám iba jedno," s týmito slovami odchádzal vo marci 2018 z pozície šéfa spravodajstva a publicistiky, na ktorú ktorú prišiel ako člen Rezníkovho tímu na jeseň 2017.

Foto: RTVS

Odporúčame aj: Rezník sa na nič nehrá, spravodajstvo dal do rúk úradníkom vládnych strán

Prešlo niekoľko mesiacov a v septembri sa vrátil. Nie však na pôvodnú pozíciu, ktorú v súčasnosti zastáva Vahram Chuguryan, ale na pozíciu riaditeľa Informačných okruhov Slovenského rozhlasu.

Práve Rybanský je podľa informácií Omediach.com aj spoluautor kontroverzných inštrukcií krátkych správ. Materiál rozposlala redaktorom šéfka spravodajstva a publicistiky rozhlasu Petra Stano Maťašovská, ktorá je podpísaná aj vo vlastnostiach dokumentu, ktorý má Omediach.com k dispozícii. Po našom článku Stano-Maťašovská na funkciu šéfky spravodajstva a publicistiky v rozhlase abdikovala. V rozhlase ostala ako „projektového manažéra na starosti projektov rôzneho charakteru.“

Viac: Stano Maťašovská nie je jediná autorka kontroverzných zásad v RTVS, pomáhal jej pravdepodobne aj ďalší šéf

Juraj Rybanský bol v rokoch 1998 – 2006 redaktorom a neskôr šéfom spravodajstva Slovenského rozhlasu, v období keď rozhlasu šéfoval súčasný šéf RTVS Jaroslav Rezník. V rokoch 2007-12 bol editorom RTVS. Za predchádzajúcej Ficovej vlády pôsobil na tlačovom oddelení ministerstva životného prostredia, ktoré riadil nominant Smeru Peter Žiga. Po voľbách prešiel so Žigom na ministerstvo hospodárstva, kde pôsobil na tlačovom oddelení.

Aktualizácia o stanovisko RTVS: "Spolupráca s Jurajom Rybanským bola ukončená v skúšobnej dobe," povedala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková. Na otázky prečo skončil a kto ho nahradil či nahradí, neodpovedala.

Oslovili sme aj Juraja Rybanského. Zatiaľ neodpovedal.