Print this page

SNS odmietla prísť debatovať do RTVS, vadil jej koaličný partner Foto: RTVS

RTVS dnes mala na Rádio Slovensko naplánovanú diskusiu Z prvej ruky na tému: SNS odmieta investičnú pomoc na modernizáciu vojenských letísk na Slovensku od USA.


Do štúdia tvorcovia pozvali aj zástupcu zo SNS. Strana však odmietla poslať zástupcu. Z akého dôvodu na otázky Omediach.com neodpovedala.
„SNS účasť v diskusii podmienila neúčasťou koaličného partnera a diskutovať bola ochotná len s opozíciou,“ povedal na začiatku relácie moderátor Michal Katuška.

RTVS uplatnila inštitút prázdneho kresla.

Hosťom v diskusii bol bývalý minister obrany poslednej vlády Mikuláša Dzurindu Martin Fedor, ktorý je dnes poslancom Mosta-Híd. Fedor tvrdí, že odmietnutie peňazí je porušenie programového vyhlásenia, kým SNS pre túto tému hrozí odchodom z koalície.

Proti odmietnutiu pomoci zo strany SNS sa ozvalo aj Ministerstvo zahraničných vecí.

MZV upozorňuje, že avizované odstúpenie MO SR od ďalších rokovaní by znamenalo celkové ukončenie negociácií s americkou stranou k uvedenému dokumentu, nakoľko akákoľvek dohoda o obrannej spolupráci bez účasti rezortu obrany je bezpredmetná. Zároveň to v praxi znamená, že SR by bola jedinou členskou krajinou NATO, ktorá odmietla takúto dohodu, čo nemôže nevyvolať otázky o dôveryhodnosti našej krajiny v očiach partnerov v rámci Severoatlantickej aliancie.