Print this page

Najväčšie šance na Rádiahlavy majú Ľudové mladistvá, Autumnist, Katarzia či Para Foto. RTVS/Katarína Acel

V piatok spoznáme nových držiteľov hudobných cien Rádia_FM a Rádia Devín - Radio_Head Awards.

 

Najväčšie šance na zisk ceny majú Ľudové mladistvá s debutom Viete ako, Autumnist s nahrávkou False Beacon, Katarzia s albumom Antigona či Para s minuloročnou nahrávkou Našou krajinou.

Meno prvého oceneného je známe už od pondelka. Ocenenie za prínos do hudby si preberie hudobník David Kollar, ktorý je tiež nominovaný v kategórii Jazzová hudba za nahrávku Illusion of a Separate World, na ktorej s ním pracoval nórsky hudobník Arve Henriksen. David Kollar však zaujal aj ďalšími spoluprácami s celosvetovo známymi hudobníkmi vrátane Stevena Wilsona.

Odporúčame aj: Nominácie na Rádiohlavy sú známe

Počas slávnostného večera odznie viacero exkluzívnych vystúpení. V premiére sa práve na udeľovaní cien predstaví nový projekt Prezident Lourajder a Superskupina. Vo viac ako 20-člennej zostave sa na pódiu predvedú aj Ľudové Mladistvá a so špeciálnym hosťom zahrá aj producent FVLCRVM. Výnimočných spojení len pre tento večer bude viac, hostí sľubujú aj Autumnist či Luvver. V programe 11. ročníka Rádiohláv je aj záhadný projekt Toddler Punk, o ktorom zatiaľ nie je známe nič viac. Predstaví sa aj čerstvý držiteľ Ocenenia za prínos do hudby, David Kollar.

 

Rádiohlavy za rok 2018 budú rozdané v piatok 15. marca bratislavskej Axa Aréne NTC, vstupenky na podujatie sú v predaji na www.radiohlavy.sk.

Moderátorom večera bude už tradične Martin Staňo, tentokrát bude mať novú posilu, ktorou bude Joe Trendy.

Víťazi si preberú sošky, ktoré podľa návrhu zosnulej šperkárky a výtvarníčky Bety K. Majerníkovej vyrobila sochárka Mira Podmanická.