Print this page

Fico je naďalej stíhaný za svoje výroky, informácia TA3 nie je pravdivá (VIDEO) Foto: Facebook Robert Fico

Robert Fico je naďalej stíhaný za to, že sa zastal už bývalého poslanca Ľudove strany Naše Slovensko (LSNS) Milana Mazureka odsúdeného za protirómske výroky.

 Hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová na otázku ČTK poprela dnešnú informáciu televízie TA3 o zrušení obvinenia predsedu Smeru.

"Dňa 20. decembra bola na úrad špeciálnej prokuratúry doručená od vyšetrovateľa sťažnosť (obvineného) s odôvodnením, o ktorej sa ešte nerozhodlo," citovala Predajňová vyjadrenie špeciálnej prokuratúry.

Fico na začiatku decembra tvrdil, že bol obvinený za vyjadrenie názoru. Stíhaniu čelí za videonahrávku, v ktorej okrem iného uviedol, že Mazurek povedal len to, "čo si myslí celý národ". Polícia Fica obvinila zo schvaľovania trestného činu, ako aj z hanobenia národa, rasy a presvedčenia a z podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti.

Odporúčame aj: Prokurátor prikázal vyšetrovateľom NAKA zaoberať sa videom Roberta Fica (VIDEO)

Mazurek bol tento rok v septembri právoplatne odsúdený na peňažný trest za výroky v relácii, kde v roku 2016 hovoril okrem iného o neprispôsobivosti, násilí a vandalizmu zo strany rómskeho etnika, urážal Rómov a hovoril o nebezpečenstve spojenom s islamskými migrantmi. Kvôli odsudzujúcemu verdiktu prišiel o poslanecký mandát; LSNS ho pred februárovými parlamentnými voľbami zaradila na posledné miesto svojej kandidátnej listiny.