Print this page

Rádio Šport predčasne končí Foto: Rádio Šport

„Je nám veľmi ľúto, že došlo k tejto chvíli, ale napokon sa ukázala ako neodvrátiteľná. Pre neprekonateľné finančné problémy sme nútení ukončiť vysielanie, a to už k 31. januáru 2020,“ tento oznam zverejnil tím Rádia Šport, ktorý sa zároveň poďakoval divákom za priazeň.

Rádio začalo vysielať 29. mája 2006 najprv na internete a pod značkou Hornet rádio. Prvýkrát sa v éteri ozvali 1. septembra 2007 a vysielali približne päť rokov. Vo februári 2012 sa Hornet rádio pretransformovalo na Rádio Šport a pod touto značkou fungovalo až dodnes. 2. februára by malo 8 rokov.

„Žiaľ, majitelia sa rozhodli v projekte nepokračovať a za krátky čas sme nového investora nájsť nedokázali, od 1. februára už v našom éteri preto hudba ani slovo nezaznie,“ píše rádio.

Rádio Šport vysielalo z Košíc na frekvenciách: 89,8 MHz Prešov, 93,1 MHz Košice, 93,2 MHz Poprad, 98,7 MHz Banská Bystrica a 104,2 MHz Žilina s platnou licenciou do 10. 1. 2023. Majiteľom rádia je spoločnosť JKPM, a.s.

Veľké znepokojnenie nad predčasným koncom rádia vyjadrila dnes Asociácia rádií Slovenska, ktorej Rádio Šport bolo členom.

"Asociácia vysielateľov opakovane a dlhodobo upozorňuje na nevyhovujúcu právnu úpravu pre súkromné rádiá. Ukončenie vysielania Rádia ŠPORT je toho ďalším dôkazom. Súčasná právna úprava zakazuje vysielateľovi rozhlasovej programovej služby na základe licencie mať viac ako jednu programovú službu. To vedie k vysokým prevádzkovým nákladom a problémom s udržateľnosťou ekonomickej prevádzky rádia," piše Asociácia a pripomína, že minulý rok ukončilo vysielanie nitrianske lokálne Rádio MAX po takmer 20 rokoch vysielania, pričom RVR sa rozhodla prideliť individuálne koordinovanú frekvenciu v Nových Zámkoch verejnoprávnemu vysielateľovi a to napriek tomu, že o ňu prejavili záujem aj súkromní vysielatelia.