Print this page

Rádio Viva je v krízovom režime, hrozí mu zánik FOto: Viva

Rádio Viva, ktoré ako regionálne rádio vysiela v Bratislave a na Západnom Slovensku, je z dôvodu úplného poklesu príjmov z reklám v krízovom režime. Aby rádio nemuselo prepúšťať, jeho moderátori sa dohodli, že už v mesiaci apríl budú vysielať bez nároku na honorár.

"S celým teamom Rádia VIVA sme sa dohodli, že nasledujúci mesiac apríl odpracujeme bez nároku na honorár a budeme dúfať, že príde pomoc. Oslovili sme už všetky kompetentné inštitúcie a ľudí. List od nás dostali napríklad primátor hlavného mesta, župan
bratislavského samosprávneho kraja či predseda vlády Slovenskej republiky,“ povedal moderátor a programový riaditeľ stanice Rádia VIVA Ivan "Binďo“ Bindas.

Okrem konca Rádia VIVA hrozí, že jeho zamestnanci prídu o prácu. "Ak rádio raz skončí, naštartovať ho je už nemožné. Poslucháči sa rozptýlia medzi iné stanice a je minimálna šanca, že sa vrátia späť,“ dodal Bindas.

Ak by aj rádio prestalo informovať a hralo iba hudbu, stále sú tu podľa neho náklady na vysielače, energiu či prenájom priestorov. Preto hrať iba hudbu podľa neho neprichádza do úvahy. „Buď sa stane zázrak, alebo budeme nútení rádio vypnúť, tak ako pred nedávnom skončili projekty Rádia Šport, Rádia Jazz, či tri stanice zo skupiny Rádia ONE,“ povedal Bindas.

Rádio Viva malo v minulosti problémy kvôli sporom medzi majiteľmi. Rádio Viva v minulosti dávalo vo vysielaní priestor Tiborovi Rostásovi vo vysielaní a niekdajší jeho spolumajiteľ Dušan Budzák žiadal po boku Rostása o financie pre nový mediálny dom ale aj „na nejakú politickú silu" na Ruskej ambasáde.