Print this page

Je rozhodnuté - najviac frekvencii získalo rádio Best FM

Rada dnes pridelila osem voľných rozhlasových frekvencií.

 

Rada pre vysielanie a retransmisiu na dnešnom zasadnutí rozhodla o výsledkoch výberového konania na obsadenie frekvencií pre rozhlasové terestriálne vysielanie. Z desiatich frekvencií určených na pridelenie v jarnom výberovom konaní Rada pridelila osem frekvencií, a to siedmim zo štrnástich uchádzačov.

Najviac frekvencií - tri, získal vysielateľ Best FM Media spol. s r.o. (Rádio BEST FM). Ostatní úspešní žiadatelia o novú licenciu či rozšírenie pôvodnej získali po jednej frekvencii. Svoje pokrytie zvýšia vysielatelia C.S.M. group s.r.o. (Rocková republika), Marek Petráš (Rádio Košice), Rádio LUMEN, spol. s r.o. (Rádio Lumen) a Rádio Šport s.r.o. (Rádio Šport). Nové licencie získali spoločnosti JOLIN, s.r.o. (RADIO PLUS) a Rádio Rebeca, s.r.o. (Rádio Rebeca).

Dve frekvencie jarného výberového konania Rada nepridelila a ostávajú voľné. V prípade frekvencie 89,1 MHz Lučenec bolo dôvodom späťvzatie žiadosti jediného uchádzača, spoločnosti media.fm s.r.o. O druhú nepridelenú frekvenciu, 93,0 MHz Trebišov, sa žiaden záujemca neuchádzal.

Zoznam všetkých frekvencií a víťazov jesenného výberového konania: