Print this page

Foto: RTVS Foto: RTVS

Rádio_FM prináša videoklipy slovenských hudobníkov, ktoré sú záznamami koncertov v jeho štúdiách.

 


Rádio_FM odštartovala projekt Naživo_FM, ktorý prináša sériu videoklipov zo živých koncertov známych slovenských kapiel priamo z priestorov Slovenského rozhlasu. „Poslucháči vďaka nim budú mať možnosť nahliadnuť do zákulisia Rádia_FM, uvidieť svojich obľúbených moderátorov v akcii a spoznať atmosféru koncertov v štúdiách Slovenského rozhlasu," píše RTVS v tlačovej správe.

 

Jednou z prvých kapiel, ktorej koncert je zachytený vo forme videoklipu, je formácia Le Payaco. Premiérový klip v Naživo_FM je nový singel Kone, ktorý Tomáš Sloboda, Martin Stempel a Juraj Vitéz z Le Payaco vydali po ôsmich rokoch. Nový singel uviedli do života v rannej show Ega a Dominiky, kde okrem iného zahrali aj známe pesničky ako Sadni si mi na kolená, či Dobrý večer priatelia.

Živé hranie vo vysielaní Rádia_FM bude súčasťou v programoch denného vysielania, Rána na eFemku, Pohody live a večerných žánrových relácií aj v nasledujúcich mesiacoch. Nasledovať budú koncerty formácií:
Zlokot – 30.7. Pohoda live
Talkshow – 5.8. Ráno na eFeMku
Ósk & Brynja – 8.8. Ráno na eFeMku
Polemic – 27.8. Pohoda live

Videoklipy bude tím Rádia_FM uverejňovať na svojom oficiálnom Youtube kanáli a na webe fm.rtvs.sk.

„Koncerty sme ohlásili zatiaľ len pre najbližšie obdobie. Našou ambíciou je však dlhodobé prinášanie videoklipov z koncertov hudobníkov, ktorí naživo zahrajú v priestoroch Slovenského rozhlasu," povedala pre Omédiách.com Regina Annušová z Rádia_FM.

Priamo na vystúpenie môžu prísťa aj poslucháči. Na akciu Pohoda live, ktorá sa koná každý posledný utorok v mesiaci v Komornom štúdiu Slovenského rozhlasu. je koncertom vybranej kapely a na akciu je vždy voľný vstup až do zaplnenia kapacity 120 miest. Info o najbližšej akcii sú vždy na facebooku.

„Čo sa týka vystúpení v Ráne na eFeMku, kapacita miesta, žiaľ, nie je prispôsobená pre väčšie publikum. Ale stojí to za úvahu, možno do budúcna niečo vymyslíme," povedala Annušová.