Print this page

Bývalá hovorkyňa Nora Gubková bude mať v RTVS vlastnú reláciu Archívne foto TA3

Pred rokom do RTVS nastúpila bývalá redaktorka a dlhoročná hovorkyňa Nora Gubková, po pár týždňoch sa stala tímlíderkou domácej redakcie rozhlasového spravodajstva. Dnes RTVS oznámila, že Nora Gubková bude mať vlastnú reláciu.

Po 21 mesiacoch končí na Rádio Slovensko diskusná relácia Hosť Andrey Poláčkovej a na jej mieste štartuje relácia s názvom Hosť Nory Gubkovej. Poláčková odchádza na materskú dovolenku.

„Doterajšia dlhoročná a skúsená redaktorka a moderátorka spravodajstva dostáva možnosť využiť bohatý prehľad a vedomosti aj z iných oblastí, než je politika. Andrei ďakujem za skvelú prácu a prajem jej veľa radosti v najbližších rokoch,” povedal programový riaditeľ Slovenského rozhlasu Michal Dzurjanin. ”Andrea dokázala vytvoriť silné puto s poslucháčmi, na to chcem nadviazať. Dôvera poslucháčov je pre mňa absolútna priorita,” cituje Noru Gubkovú v tlačovej správe RTVS.

Nora Gubková začínala ako redaktorka a moderátorka spravodajstva v Slovenskom rozhlase. Pracovala aj v STV a TA3, kde bola moderátorkou a zástupkyňou šéfredaktora. V roku 2007, keď sa Domino fórum zmenilo na Domino Efekt, za ktorým stál Roman Filistein, bola výkonnou šéfredaktorkou tohto časopisu.
Po odchode z médií v roku 2011 bola hovorkyňou Národnej diaľničnej spoločnosti, komunikačnou riaditeľkou Slovenskej agentúry pre cestovný ruch. Za starostu Radoslava Števčíka bola v rokoch 2015 až 2019 hovorkyňou bratislavskej mestskej časti Staré Mesto. Po komunálnych voľbách písala komentáre pre Webnoviny.