Print this page

Frekvencie po zrušenom Rádiu Anténa Rock chcú získať Rádio Mária, Dobré rádio či nové rádio ROCK Ilustr. foto: Rádio Anténa Rock

V aktuálnom výberovom konaní je zaradených 36 voľných frekvencií na terestriálne rozhlasové vysielanie. Najväčší záujem je o dve lukratívne frekvencie a o devätnásť frekvencií po Rádiu Anténa Rock, ktoré minulý rok na jeseň prestalo vysielať.

O najväčší počet frekvencií po Rádiu Anténa Rock, deväť, sa uchádza vysielateľ Rádia Mária, ktorý žiada ešte o ďalšie tri iné frekvencie. Siedmimi z frekvencií uvoľnených po Rádiu Anténa Rock by rád svoje pokrytie rozšíril vysielateľ Rádia VIVA, ktorý má celkovo záujem o šestnásť frekvencií.

Celkovo je v aktuálnom výberovom konaní najvyšší záujem o frekvencie 100,3 MHz Bratislava a 100,3 MHz Trenčín.

Jedenásť frekvencií žiada držiteľa licencie na vysielanie Dobrého rádia.

Spolu až o pätnásť frekvencií, avšak pre štyri rôzne programové služby, požiadala spoločnosť D.EXPRES, k.s. – po tri pre stanice EXPRES, Jemné a Európa 2 a o šesť frekvencií pre novú programovú službu s názvom ROCK.

Zoznam všetkých frekvencií zaradených do výberového konania a žiadateľov (žltým sú označené frekvencie po Rádiu Anténa Rock):

Odporúčame aj: Programová šéfka Rádia Anténa Rock vysvetľuje, prečo rádio končí

Spoločnosť D.EXPRES žiada pre nové Rádio Rock prideliť už spomenutú najžiadanejšiu dvojicu frekvencií, ako aj ďalšiu bratislavskú, trnavskú, martinskú a žilinskú frekvenciu, na ktorých do vlaňajšej jesene vysielalo Rádio Anténa Rock.

Zhodne po šesť frekvencií žiadajú prideliť tiež spoločnosť vysielajúca Rádio SiTy a Marek Petráš pre jeho DETSKÉ RÁDIO, ktoré získalo licenciu na vysielanie na konci minulého roka. Obaja sa medzi inými uchádzajú aj o druhý najžiadanejší kmitočet – 107,3 MHz Poprad, o ktorý by svoje pokrytie spolu s nimi radi rozšírili ďalší štyria vysielatelia.

O päť nových frekvencií žiadajú vysielatelia Rádia Šírava a SUB FM, tri frekvencie zaujali vysielateľa Rádia Lumen. Rádio 7, Trnavské Rádio a Rádio Košice by mohli svoje pokrytie rozšíriť o dve požadované frekvencie. Ostatní šiesti vysielatelia požiadali Radu o pridelenie jednej frekvencie.

Verejné vypočutie žiadateľov, ktoré predchádza rozhodnutiu Rady o pridelení frekvencií, je naplánované na utorok 22. marca 2022.