Print this page

Rádio Devín pripravilo benefičný koncert pre Ukrajinu, pomáhať môžu aj poslucháči

Rádio Devín pripravilo Benefičný koncert Rádio Devín proti násiliu. Koncert sa uskutoční 17. novembra o 17.00 h vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici 1 v Bratislave. V priamom prenose ho odvysiela Rádio Devín a dostupný bude aj na webe RTVS. Zapojiť sa môžu aj poslucháči zaslaním darcovskej SMS, či príspevku na účet. Partnerom projektu je nezisková organizácia Človek v ohrození.

Koncert je súčasťou osláv 50. výročia začiatku vysielania rádia Devín. V deň, keď si na Slovensku a v Českej republike pripomíname Deň boja za slobodu a demokraciu, chce aj Rádio Devín vyslať jasné posolstvo. Benefičný koncert Rádio Devín proti násiliu je toho dôkazom, informuje rádio v tlačovej správe.

V programe počas koncertu vystúpia: Lucia Vráblicová, Vladimír Jedľovský, Zuzana Mojžišová, Miki Skuta, Stano Palúch, Rasťo Andris, Soňa Horňáková, Mária Gavalová, Tomáš Boroš, Ivan Šiller, Matúš Wiedermann, Imrich Szabo, Detský zbor Superar, aj Detský a dievčenský zbor Slovenského rozhlasu.

„Ceníme si, že s Rádiom Devín spolupracuje viacero renomovaných umelcov. A tiež to, že ide o profesionálov s výrazným etickým presahom, ktorí sami prichádzajú s ponukou podieľať sa na dobrej veci. Len tak sa môžeme púšťať do podujatí v intenciách benefičného koncertu Rádio Devín proti násiliu,“ uviedla intendantka Rádia Devín Zuzana Belková.

Súčasťou benefičného koncertu je aj možnosť zapojenia sa do verejnej zbierky organizácie Človek v ohrození n.o.. Už v týchto chvíľach je možné pomôcť ťažko skúšaným obyvateľom Ukrajiny dvojakou formou, a to buď zaslaním prázdnej SMS na číslo 837, ktorá bude spoplatnená sumou 5 eur alebo vo verejnej zbierke zaslaním peňažných prostriedkov na účet SK39 1100 0000 0029 4101 6716 (Človek v ohrození, n.o.). Vyzbierané finančné prostriedky poputujú do verejnej zbierky organizácie Človek v ohrození pre Ukrajinu.

„Sú chvíle, keď človek vie, že musí niečo urobiť. Každý z nás pomáha po svojom a týmto koncertom som chcela ukázať aj silu svojich kolegov. Každý, kto vystúpi, považuje za samozrejmosť, že bude účinkovať bez nároku na honorár, a každý, kto vystúpi, mi dal svoje „áno“ hneď, ako som ho, alebo ju, oslovila. Nielen za to si ich nesmierne vážim a ako umelcov ich obdivujem. No nielen ich. Za každým koncertom stoja ľudia, ktorých na pódiu nevidieť, ale odviedli profesionálnu prácu v príprave i počas koncertu. Nevidno ich, ale bez nich by nebol,“ povedala iniciátorka koncertu, redaktorka Rádia Devín Eva Reiselová.