Print this page

Moderátori Rádia_FM sú karikatúry

Rádio_FM má novú vizuálnu tvár. Propragujú ho ilustrované tváre moderátorov aj relácií.

 

 


„Spoznajte tváre vašich obľúbených moderátorov," je claimom kampane k novej vizuálnej identite Rádia_FM.

„Hlavným motívom kampane je vizuálne zjednotenie motívov a log, pod ktorými tvorcovia jednotlivých relácií vystupujú v komunikácii s poslucháčmi na webe a sociálnych sieťach. Poslucháči teda môžu identifikovať moderátorov už nielen prostredníctvom ich hlasu, ale najnovšie aj cez tváre, ktoré však nie sú odkryté úplne," píše rádio v tlačovej správe.

Najvýraznejším prvkom kampane sú portréty. Používajú sa ako titulné fotografie na Facebooku (tzv. covery) a ako upútavky na články na webe Rádia _FM. Covery sú farebne odlíšené. Denné vysielanie má svetlé pozadie vizuálov, diskusné relácie sú ladené do červena a žánrové hudobné relácie majú čierny podklad.

Súčasťou nového dizajnu sú aj vizitky jednotlivých relácií. „Portréty sú riešené minimalisticky. Snažil som sa vždy zvýrazniť iba črty, podľa ktorých je konkrétny človek rozpoznateľný, čo si však vyžiadalo veľa trpezlivosti a hrania sa s detailmi. Tváre s menej výraznými črtami sa štylizovali vždy omnoho ťažšie," popísal prácu na vizuáloch grafický dizajnér Rudolf Vychovalý.

Na vizuály s ilustrovanými tvárami nadväzuje set ikoniek, ktoré sú symbolom relácií. Napríklad ikonka s citrónmi, v ktorých strede je platňa, odkazuje podľa rádia na čerstvosť hudby, ktorú prináša Nika_FM vo svojej relácii Nová hudba, ktorej veríme.

Súčasťou kampane sú aj krátke animácie - upútavky na jednotlivé relácie, na ktorých spolupracoval hudobník Chris Corner a herec Robo Rotha. „Zamerali sme sa najmä na nové diskusné relácie, ale animované video upútavky sme dali vyrobiť aj pre špecializované žánrové hudobné relácie ako Headbanger_FM, Signall_FM, Bez pózy_FM či Hudbu sveta_FM, ranné vysielanie, poobedňajšie vysielanie a pre novú nedeľňajšiu reláciu Daniela Baláža Pomalá hudba_FM," povedal šéfdramaturg Rádia_FM Maroš Hečko.