Print this page

Tím relácie Z prvej ruky sa zmenil Foto: RTVS

Po Jurajovi Hrabkovi v relácii Z prvej ruky skončil aj Róbert Kotian.

 

 

Diskusná relácia Z prvej ruky má nový tím. Po Jurajovi Hrabkovi skončil v relácii aj jej dramaturg Róbert Kotian. Podľa informácií Omédiách.com Kotianovi skončila koncom roka zmluva, ktorú už RTVS neobnovila.

„Externý dramaturg relácie Róbert Kotian dlhší čas signalizoval vedeniu Rádia Slovensko, že by sa chcel podieľať na ďalších projektoch, preto po vzájomnej dohode dramaturgiu prevzala interná zamestnankyňa Lucia Virostková. RTVS sa aj touto cestou chce Róbertovi Kotianovi poďakovať za dlhoročnú prípravu relácie Z prvej ruky," komentoval pre Omédiách.com zmenu hovorca RTVS Juraj Kadáš.

Kotian svoj odchod z rozhlasu komentovať nechcel. Lucia Virostková podobnú reláciu posledné roky nerobila. V rokoch 2006-009 pracovala pre web EUobserver.com, potom bola na materskej dovolenke. V minulom roku moderovala istý čas správy na Rádiu Slovensko.

Odporúčame aj: Hrabko končí v RTVS, kvôli politickým tlakom, povedal

Z pôvodného tímu Z prvej ruky ostala Eva Sládková, dlhoročná redaktorka publicistiky. V minulom roku Juraja Hrabka nahradil Juraj Jedinák. Novou posilou moderátorského tímu je niekdajšia známa zahraničná spravodajkyňa rozhlasu a neskôr Českej televízie Oľga Baková.

Diskusná relácia Z prvej ruky sa vysiela vždy po poludňajšom Rádiožurnále ako diskusia na politické, občianske a spoločenské témy, ktoré priniesol deň.