Print this page

Na Hlavnom námestí prekvapila zlatá socha s rádiom Foto: RTVS

Zlatá socha v nadživotnej veľkosti Radio_Head Awards 2013 je vytvorená podľa výtvarného námetu Bety K. Majerníkovej, šperkárky a speváčky skupiny Noisecut, ktorá v roku 2012 tragicky zahynula.

 

 

Foto: RTVSSocha, ktorá bude na Hlavnom námestí v Bratislave až do 30. marca, je súčasťou oficiálnej kampane RTVS k tohtoročnému udeľovaniu cien Radio_Head Awards 2013. Počas slávnostného vyhlasovania cien bude súčasťou pódia na ceremoniáli v Starej tržnici, neskôr bude vystavená v priestoroch Slovenského rozhlasu. Počínajúc týmto ročníkom sa stane stálou súčasťou odovzdávania cien Radio_Head Awards, oznámila RTVS.

Výrobcom zväčšeniny, ktorá je umiestnená na Hlavnom námestí, je kreatívny ateliér JaOnMi CreatureS.

Bezprostredne so sochou bude súvisieť aj súťaž na facebookovej stránke RTVS a tiež na fanúšikovskej stránke Radio_Head Awards.

Odovzdávanie cien bude 30. marca v bratislavskej Starej tržnici. Dva dni pred odovzdávaním cien budú patriť Radio_Head Awards festivalu, keď SRo otvorí tri koncertné sály. "Počas dvoch dní budú môcť návštevníci festivalu zažiť svetové hudobné premiéry, minuloročných víťazov Radio_Head Awards, ale aj hudobnú poctu Marekovi Brezovskému, či organový koncert Philipa Glassa v podaní Fera Királya. Organizátorom festivalu sú RTVS a SOZA. Vstup na koncerty bude voľný," známila RTVS v tlačovej správe.

Tento rok sa na tohtoročnom pokračovaní Radio_Head Awards podieľajú dva rozhlasové okruhy RTVS - Rádio_FM a Rádio Devín.