Print this page

V RTVS pribudli Roth, Banášová aj známy moderátor z Expresu Foto: JOJ

Slovenský rozhlas má nové hlasy, známe aj z komerčných rádií.

 


V nedeľu krátko po 11:00 odvysielal rozhlas premiéru novej šou Spojky s moderátorkou Adelou Banášovou. V prvom vydaní bola hosťom astronomička Eva Šuňová, ktorá momentálne pôsobí vo výskumnom centre na Havaji. Program sa bude v dvojtýždňovej periodicite striedať s reláciou Dvojbodky Pavla Danišoviča a Milana Lasicu.

Viac: Banášová má novú talkshow Spojky

Novou posilou Rádia Slovensko sa od septembra stáva známy rozhlasový moderátor a spíker Dodo Kuriľák, ktorý len donedávna bol jedným z hlavných moderátorov rádia Expres. Kuriľák od pondelka do piatka bude moderovať v Rádiu Slovensko popoludňajšie vysielanie. „Teší nás, že Dodo našu ponuku prijal a posilní tím moderátorov Rádia Slovensko. Dlhodobo ho vnímame ako kvalitného a stabilného rozhlasového spíkra, ktorý bude kompatibilný s ďalším smerovaním Rádia Slovensko," povedal riaditeľ Sekcie programových služieb Slovenského rozhlasu Vincent Štofaník. „Rádio Slovensko som uprednostnil pred komerčnými vodami a teším sa z tohto rozhodnutia. Zároveň si vážim, že sa RTVS rozhodla prizvať ma do svojho tímu," povedal Kuriľák.

Odporúčame aj: V Exprese skončili Ivan Binďo Bindas a Dodo Kuriľák

Vlastnú reláciu má v Slovenskom rozhlase známy herec Robert Roth, ktorá mala premiéru v sobotu 13. septembra o 7:19 s názvom Čo sa stalo... s Robom Rothom. Roth pre poslucháčov pripraví vždy tri otázky z našej histórie. Prvé vydanie bolo o živote anglického kráľa, o renesančnej Florencii. Roth predviedol aj krátku ukážku zo svetoznámej divadelnej hry od mladého francúzskeho spisovateľa.

Foto: RTVS