Print this page

Pussy Riot reagujú na vulgarizmy Zemana v rozhlase: Chová sa ako hlupák Facebook Pussy Riot

Na vulgarizmy prezidenta v živom vysielaní Českého rozhlasu sa sťažovali stovky poslucháčov. Rozhlasu hrozí pokuta.


Miloš Zeman v svojom povestnom vystúpení v Českom rozhlase použil slovník plný vulgarizmov aj pri hodnotení ruskej skupiny Pussy Riot. Je to „pornografická skupinka, která je minimálně vina výtržnictvím v pravoslavném kostele... Víte, co je to pussy? K*nda... ," vulgárne urážal duo spevačiek, ktoré za svoj názor na Putina boli väznené.

Vulgárny rozhovor českého prezidenta si všimli mnohé zahraničné médiá.

Pussy Riot, ktoré sú aktuálne na návšteve vo Veľkej Británii, poskytli rozhovor pre The Guardian, kde českému prezidentovi posielajú „uštipačný" odkaz.

Podrobnosti: Český prezident prehovoril v rozhlase: K*nda sem, k*nda tam

Zeman v rozhovore hodnotil aj dianie v Rusku, kde odmieta dávať do súvisu súčasné Rusko a Sovietsky zväz. Podľa Pussy Riot Zeman nevie, čo sa v Rusku deje. "Urobí lepšie, ak nebude hovoriť o Pussy. Netuší kto sme my. My sme v tom odborníčky a on nie je. My sme punkerky a on nie je. Chová se ako typický patriarchálny hlupák," povedala Nadežda Tolokonnikova.
Pri svojej návšteve Londýna Pussy Riot - Nadežda Tolokonnikova a Maria Alyokhina - kritizovali aj anglický televízny kanál Russia Today za propagáciu Kremľa.

Po odvysielaní vulgárneho rozhovoru prišli na Radu Českého rozhlasu a českú licenčnú radu stovky sťažností. Rozhlasu hrozí pokuta za ohrozenie mravného vývinu detí.